Doneaza sange, salveaza o viața! : 800 de persoane au donat in Capitala si Ploiesti

În cea mai nouă ediţie a campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” au fost colectaţi 360 de litri de sânge de la 800 de donatori.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale, elevi, studenți și cadre didactice din București și Ploiești au donat sânge pentru a veni în ajutorul celor cărora au nevoie de sprijinul semenilor.

Dintre aceştia, 650 de persoane au donat sânge la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din  București și 150 la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Ploiești.

Acțiunea s-a derulat între 11-12 și 17-19 mai 2022 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din  București, respectiv, 11-13 mai 2022 la CTS Ploiești în parteneriat cu mai multe instituții de învățământ și parohii.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au fost prezenți la Academia de Poliție din București. Ei s-au ocupat de organizare, asigurând donatorilor alimente și băuturi necesare după actul medical și au donat sânge așa cum fac la fiecare ediție a campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”.

Un om poate salva, printr-o singură donare, până la trei vieți. Statisticile spun că o persoană are nevoie de sânge o dată la 3 secunde şi numai 60% din nevoia de sânge este acoperită în România.

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania națională „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Proiectul se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhul Daniel din anul 2013 prin implicarea mai multor voluntari coordonați de Arhim. Ciprian Grădinaru, slujitor al Paraclisului Catedralei Naționale.

Din 2013 şi până acum, în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, s-au înregistrat peste 40.000 de donatori fideli și s-au recoltat peste 20.360 de litri de sânge.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).