Volumul Acad. Ioan Aurel Pop despre romanitatea romanilor va fi publicat in limba italiana la Milano

„De la romani la români. Pledoarie pentru latinitate”, opera Acad. Ioan Aurel Pop, va fi publicată în limba italiană (Dai romani ai romeni. Elogio della latinità) la Editura Rediviva.

Proiectul editorial a fost realizat cu sprijinul Centrului Cultural Italo – Român din Milano și va fi prezentat pe 21 mai la cea de a 34-a ediție a Târgului Internațional de Carte din Torino.

Traducerea a fost făcută de Ida Garzonio și Violeta Popescu și face parte din Colecția „Culturi și civilizații”.

În trecut, la Editura Rediviva au mai fost publicate alte două opere ale academicianului și istoricului român; în 2018 a fost tradus și publicat volumul Storia della Transilvania (Istoria Transilvaniei), iar în 2019, volumul L’identità romena” (Identitatea românească).

De asemenea, la Târgul Internațional de Carte din Torino vor fi prezentate traduceri ale marilor clasici ai literaturii române, printre care Ioan Slavici, Liviu Rebreanu și Liviu Zamfirescu.

Editura Rediviva este prima editură românească fondată în Italia, fiind un proiect al Centrului Cultural Italo – Român. Conceptul de la care a luat naștere editura a fost acela de a contribui activ la cunoașterea și promovarea istoriei și culturii românești în Peninsulă.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 44

Id: 76931

Data: May 20, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).