Eco-inițiative in Rep. Moldova: Comunitatea parohială din Orhei a plantat 300 de copaci

Peste 50 de membri ai Parohiei „Sf. Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, Republica Moldova, au plantat sambătă 300 de copaci.

Ampla acțiune de ecologizare și plantare s-a desfășurat după liturghie și la ea s-au alăturat și refugiați din Ucraina sprijiniți de această comunitate.

O parte dintre participanți au strans gunoiul de pe terenul viran de pe Str. Sălciilor, iar ceilalți au plantat copacii.

Peste 50 de membri de toate varstele din Parohia Orhei, Rep. Moldova, s-au implicat in plantarea a 300 de copaci pe un teren viran din localitate, pe care l-au și curățat de deșeuri sambătă, 30 martie 2024. Foto: Dumitru Garstea

„Această faptă bună nu s-a mărginit doar la sădirea arborilor, ci a renăscut in noi vechile obiceiuri, invățandu-ne că a planta un pom este mai mult decat un simplu gest, este o moștenire, o lecție de viață”, a scris pe Facebook Parohul Sergiu Aga.

„Cu toate că mulți au trăit pentru prima dată bucuria de a sădi o plantă, sau de a scoate apă din fantană, această simplă acțiune a legat trecutul de prezent, arătandu-ne că unele invățături sunt mai prețioase decat toate cunoștințele lumii.”

Acțiunea a făcut parte din Proiectul „Eco-inițiative in parohiile Bisericii Ortodoxe Romane din Romania și Republica Moldova”, desfășurat de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei in parteneriat cu Federația Filantropia, Caritas Ambrosiana din Milano și Agenția de știri Basilica.

Foto credit: Dumitru Garstea

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 63

Id: 80686

Data: Apr 2, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).