Hram in Parohia Tenerife: Domnul Hristos folosea orice prilej pentru a-i invăța pe oameni calea mantuirii

„Domnul Hristos folosea orice prilej pentru a-i invăța pe oameni calea mantuirii, și continuă să facă această lucrare pană la sfarșitul veacurilor, prin slujitorii Săi, apostoli, episcopi și preoți”, a explicat duminică Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia la hramul Parohiei „Buna Vestire” din Tenerife.

Deși sărbătoarea Bunei Vestiri a fost luni, hramul s-a celebrat la sfarșit de săptămană pentru a permite participarea credincioșilor care lucrează in timpul săptămanii și care, in diaspora, parcurg distanțe semnificative pană�la�biserică.

In cuvantul de invățătură, Preasfinția Sa a subliniat trei aspecte esențiale desprinse din textul evanghelic duminical.

In primul rand, a explicat ierarhul, trebuie să remarcăm activitatea Mantuitorului de „a-i invăța pe oameni calea mantuirii”, fără de care, „suntem rătăciți, ca oile care nu au păstor, neștiind de unde venim, și nici incotro ne ducem”.

In continuare, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a explicat faptul că trebuie să ințelegem importanța rugăciunii altora, intrucat „Domnul l-a iertat și vindecat pe slăbănog, pentru credința prietenilor lui”.

„Aceasta ne dă și nouă curajul de a mijloci pentru cei dragi, dar și pentru toți cei aflați in suferință și nevoi de tot felul. Orice problemă să o transformăm in rugăciune, și așa ne vom bucura mereu de mila lui Dumnezeu”.

Totodată, ultimul aspect subliniat se referă la vindecare in sine, insă, explică Preasfinția Sa, ea se produce in mai multe etape.

„Domnul vindecă mai intai sufletul, prin iertarea păcatelor, și, după aceea, vindecă și trupul prin puterea cuvantului Său dumnezeiesc”.

„Nu toți vom avea parte de vindecare trupească in veacul acesta, dar toți avem nevoie de vindecarea lăuntrică. De cea trupească vom avea parte toți la invierea cea de obște, tot prin puterea cuvantului lui Hristos”, a adăugat la final Arhiereul vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Programul liturgic al hramului a inceput sambătă seară cu Taina Sfantului Maslu, oficiată de Arhiereul vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Romană a Spaniei și Portugaliei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 38

Id: 80688

Data: Apr 2, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).