In imagini: Șase Marșuri pentru viață in Arhiepiscopia Alba Iuliei

Luna pentru viață in Arhiepiscopia Alba Iuliei s-a incheiat sambătă cu șase Marșuri pentru viață organizate la Alba Iulia, Blaj, Cugir, Sebeș, Targu Mureș și Tarnăveni.

Cei mai numeroși participanți au fost in Cetatea Marii Unirii, unde aproximativ 1.300 de persoane au pornit de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și au parcurs un traseu care s-a incheiat cu discursuri și momente artistice susținute pe esplanada dintre Catedrala Reintregirii și Catedrala romano-catolică „Sfantul Mihail” din oraș.

Părintele consilier Oliviu Botoi a transmis mesajul Arhiepiscopului Irineu al Alba Iuliei. Au mai vorbit David Goran, pastor la Biserica Baptistă „Sfanta Treime” din oraș, Gabriel Pleșa, primarul municipiului, Tabita Botoi, coordonatoarea Biroului pentru Viață al Arhiepiscopiei, și Părintele Teofil Grigore Slevaș, protopop de Alba Iulia.

1.300 de persoane au participat la Marșul pentru viață de la Alba Iulia sambătă, 30 martie 2024. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Momentul artistic a fost oferit de Corul de copii „Glas de inger” al parohiei „Platoul Romanilor” din localitate, coordonat de prof. Sorina Matei.

Evenimentul a fost coordonat și moderat de părintele Teofil Mihail Slevaș. Marșul pentru viață din Cetatea Unirii a fost posibil prin implicarea voluntarilor Asociației Emanoil și ASCOR Alba Iulia. Numărul participanților din acest oraș este tot mai mare de la an la an.

Marșul pentru viață de la Alba Iulia s-a incheiat pe esplanada de langă Catedrala Ortodoxă din oraș sambătă, 30 martie 2024, unde au fost susținute discursuri și un moment artistic. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Marșul pentru viață de la Blaj a reunit 500 de participanți, care au parcurs un traseu intre Piața 1848 și Parohia Blaj – Sf. Maria, unde s-au rugat pentru mame și copii și au cantat pricesne. Mesajul ierarhului a fost transmis de Părintele Protopop Ovidiu Pop.

500 de persoane au participat la Marșul pentru viață de la Blaj sambătă, 30 martie 2024. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Și la Cugir și Sebeș evenimentul a reunit reprezentanții tuturor cultelor din localitate. La Sebeș au fost stranse fonduri pentru femeile in criză de sarcină sprijinite de Asociația „Generații iubite și ocrotite” – GIO.

Tanăr participant la Marșul pentru viață de la Tg. Mureș, organizat sambătă, 30 martie 2024. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

La Targu Mureș, Marșul pentru viață s-a desfășurat cu plecare din Piața Teatrului, după mai multe discursuri susținute de reprezentanții cultelor religioase și ai organizațiilor pro-viață locale.

Mesaje afișate la Marșul pentru viață de la Tg. Mureș, desfășurat sambătă, 30 martie 2024. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Au vorbit Părintele consilier Oliviu Botoi, Părintele Răzvan Șulea, protopop ortodox de Targu Mureș, părintele Ioan Fărcaș, protopop greco-catolic de Targu Mureș, reprezentanții cultelor romano-catolic și baptist, dr. Iulia Rădeanu, președinta Asociației „Generații iubite și ocrotite” – GIO, și Rodica Baciu, președinta Fundației Mater.

Copil la Marșul pentru viață de la Tarnăveni, jud. Mureș, sambătă, 30 martie 2024. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Participanții la Marșul pentru viață de la Tarnăveni s-au intalnit in fața Bisericii „Inălțarea Sfintei Cruci” și s-au indreptat spre Biserica „Sfanta Treime”, unde a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

Copiii din Tarnăveni, insoțiți de părinți și profesori, au participat cu pancarte la Marșul pentru viață,� organizat in localitate sambătă, 30 martie 2024. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Părintele protopop Sergiu Dumitru a citit mesajul Inaltpreasfințitului Părinte Irineu adresat participanților la Marșul pentru Viață, iar preșcolarii grădinițelor cu program prelungit nr. 2 și nr. 4 din localitate au susținut un moment artistic.

Fetiță din Tarnăveni, jud. Mureș, la Marșul pentru viață din localitate desfășurat sambătă, 30 martie 2024. Foto: Tudor Stejar via Arhiepiscopia Alba Iuliei

La final, copiii au aprins numeroase candele pe care le-au așezat in fața bisericii, in formă de cruce. Lumina este simbolul Vieții, iar Crucea reprezintă biruința Vieții asupra morții, prin Invierea Domnului nostru Iisus Hristos, au transmis organizatorii locali.

Marșul pentru viață de la Tarnpveni s-a incheiat sambătă, 30 martie 2024, cu aprinderea de candele ca simbol al luminii vieții și invierii. Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 32

Id: 80692

Data: Apr 2, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).