Ziua mondială de conștientizare față de autism

In data de 2 aprilie a fiecărui an suntem invitați să conștientizăm faptul că in lume unul din 68 de copii suferă de tulburări din spectrul autist și să acționăm in vederea imbunătățirii vieții lor.

Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de Adunarea Generală a ONU in data de 18 decembrie 2007, la propunerea statului Qatar.

In Romania, sunt aproximativ�30.000 de persoane�care suferă de tulburări din spectrul autist.

Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) din Romania atrage atenţia asupra importanţei diagnosticării copiilor cu potenţiale tulburări din spectrul autist la o varstă cat mai fragedă pentru a creşte şansele de recuperare a acestora.

Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o intervenţie timpurie intensivă, pană la 47% dintre copiii cu autism pot avea o viaţă independentă. Fără terapie, simptomele autismului şi comportamentele disfuncţionale se agravează in timp.

In 2024, Ziua internaţională de conştientizare a autismului este marcată printr-un eveniment virtual care are loc la 2 aprilie, sub genericul „Moving from Surviving to Thriving: Autistic individuals share regional perspectives”, conform site-ului ONU citat de Agerpres.

Biserica Ortodoxă Romană susține imbunătățirea vieții persoanelor cu autism prin activitățile filantropice desfășurate și prin centrele sale sociale.

La Parohia „Izvorul Tămăduirii” – Mavrogheni din Sectorul 1 al Capitalei se construiește�cel mai complex centru din ţară pentru recuperarea copiilor care suferă de Sindrom Down și Autism, şi va fi echipat la standarde europene.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 30

Id: 80691

Data: Apr 2, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).