Episcopul Spaniei, insoţit de clerici şi credincioşi, a mers in pelerinaj in Egipt

Episcopul Timotei al Spaniei şi Portugaliei, insoţit de clerici şi credincioşi din Eparhie, a efectuat un pelerinaj in Egipt, in perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

Intre lăcaşurile de cult vizitate s-au numărat Mănăstirea celor şapte fecioare din Faran, Mănăstirea Sfanta Ecaterina, a Sfantului Cuvios Pavel Tebeul, a Sfantului Antonie cel Mare.

In a treia zi a pelerinajului, ierarhul, clericii şi credincioşii au vizitat Mănăstirea „Sfantul Sava” din Alexandria, in cadrul căreia funcționează sediul administrativ al Patriarhiei Alexandriei și a intregii Africi, precum și reședința Preafericitului Părinte Patriarh Teodor al II-lea.

In biserica mănăstirii a fost hirotonit preot Sfantul Ierarh Nectarie de Eghina, care a slujit acolo ca ieromonah.

Oaspeţii romani au fost intampinaţi de Inaltpreasfințitul Părinte Narcis, Mitropolit de Port Said, Vicar patriarhal, care i-a vorbit Episcopului Timotei despre viața bisericească de pe continentul african.

In următoarea zi, cu binecuvantarea Patriarhului Teodor al Alexandriei și al Intregii Africi, Preasfinţitul Părinte Timotei a slujit la Mănăstirea „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Cairo.

La predica rostită in Duminica Vameşului şi a Fariseului, ierarhul a subliniat că smerenia este „cheia care ne deschide raiul”.

„Perioada Triodului are anumite cantări care ne indeamnă la o rugăciune precum cea a vameșului, adică umilă și smerită, pentru că doar smerenia ne deschide porțile Impărăției lui Dumnezeu”.

„Fără smerenie nu putem intra in via Domnului, intrucat smerenia este un atribut al lui Dumnezeu și fără ea nu putem intra in Impărăția Cerurilor. Smerenia este inceputul pocăinței și cheia care ne deschide raiul”.áArhim. Damaschin, starețul mănăstirii egiptene, i-a mulțumit Episcopului Timotei pentru slujire și i-a dăruit o icoană cu Sfantul Mare Mucenic Gheorghe și un album cu istoria mănăstirii.

La Mănăstirea „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Cairo se află lanțul cu care a fost incătușat Sfantul Gheorghe. De asemenea, in cimitirul mănăstirii, se inalță capela Sfintei Familii, loc in care se găsește peștera unde Sfanta Familie a locuit in timpul in care Dreptul Iosif a lucrat la zidurile de apărare ale cetății, precum și fantana pe care o foloseau.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Urmăriți-ne pe Twitter:á@AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 47

Id: 77804

Data: Feb 8, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).