Evenimentele pro-viață din Episcopia Sălajului au implicat mii de credincioși, tineri și oameni de cultură

Luna pentru viață s-a desfășurat in 11 localități din Episcopia Sălajului. In patru din acestea au avut loc Marșuri pentru viață.

La Jibou și Cehu Silvaniei, credincioși din toate denominațiile creștine au participat sambătă, 24 martie, alături de reprezentanți ai administrației locale, la Marșul pentru viață.

La Șimleul Silvaniei, marșul a avut loc vineri, 29 martie, implicand clerici, oameni de cultură, oficialități locale, elevi și cadre didactice de la școlile și liceele din localitate.

Pancartă la Marșul pentru viață 2024 de la Șimleul Silvaniei, jud. Sălaj. Foto: Parohia Șimleul Silvaniei

Activitățile pro-viață din eparhie s-au incheiat sambătă, 30 martie, cu Marșul� pentru viață de la Zalău, la care au participat peste 2000 de persoane: reprezentanți ai autorităților locale și centrale, preoți, profesori și credincioși.

O activitate deosebită din Luna pentru viață la Zalău a fost Conferința „Viața și Viața Veșnică – Dialog intre Teologie și Medicină”, organizată asociația eparhială Filantropia Porolissum, la care au participat Episcopul Petroniu al Sălajului și alte peste 400 de persoane.

Un profesor de teologie și un medic au fost invitații unei conferințe organizate de Episcopia Sălajului in Luna pentru viață 2024. Foto: Episcopia Sălajului

Vorbitorii evenimentului au fost Părintele Profesor Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și medicul Ciprian Porumb, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cuj-Napoca.


Luna pentru viață se desfășoară anual in martie, cu scopul de a promova importanța protejării vieții umane incepand de la concepție și necesitatea de a sprijini mamele in criză de sarcină. Punctul culminant al seriei de manifestări este Marșul pentru viață.

Foto credit: Episcopia Sălajului

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 66

Id: 80685

Data: Apr 2, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).