Ieșim din biserică in intampinarea bolnavilor: Sf. Maslu in toate centrele medicale și sociale din Caraș-Severin

Episcopia Caransebeșului a demarat un program social-pastoral care vizează toate persoanele ingrijite in centrele sociale ale eparhiei.

Prima activitate a programului a avut loc la finalul săptămanii trecute, cand Episcopul Lucian al Caransebeșului impreună cu mai multe grupuri de preoți au oficiat Sfantul Maslu la 10 așezăminte sociale din eparhie.

„Ne-am gandit să avem și la nivelul Eparhiei Caransebeșului un proiect eparhial articulat, care să se plieze pe anul omagial declarat de Sfantul Sinod al Bisericii noastre pastorației și ingrijirii bolnavilor”, a declarat Preasfințitul Părinte Lucian.

„Dorim să-i cercetăm pe toți bolnavii, pe părinții și bunicii noștri din așezămintele sociale de pe cuprinsul Eparhiei Banatului de Munte și ne-am propus să ne rugăm mai ales in Postul Mare, dar și in celelalte posturi, pentru cei bolnavi, pentru cei aflați in suferință, cei care sunt� răstigniți pe patul de spital, in azile și in orfelinate”.

„Preoții sunt indemnați să se roage pentru cei bolnavi și iată că noi ne-am hotărat să ieșim din biserică in intampinarea bolnavilor și să oficiem Maslu de obște in așezămintele medicale și sociale impreună cu frații preoți, pentru că cei bolnavi și cei in varstă au nevoie de multă rugăciune, au nevoie de un sprijin moral și de un cuvant de mangaiere”, a mai spus Părintele Episcop.

Astfel de activități se vor desfășura cu precădere in perioada celor 4 posturi din timpul anului, dar și in afara lor, la nevoie.

2024 a fost proclamat drept Anul omagial al pastorației și ingrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți in Patriarhia Romană.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 63

Id: 80684

Data: Apr 2, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).