Inceput bun: Conferința „Filosofie și Filocalie” va continua anii viitori, cu ediții internaționale

Conferința națională organizată vineri și sambătă la București de Facultatea de Teologie Ortodoxă impreună cu cea de Filosofie reprezintă un inceput bun. Se dorește dezvoltarea proiectului aflat la prima ediție.

„Aceste două zile se doresc a fi un inceput bun pentru viitoarele ediții anuale ale acestui simpozion. In plus, o dată la doi ani, ne‑am dori ca această conferință să devină una internațională, pentru că am văzut că sunt foarte multe persoane interesate de această intrunire in Europa și nu numai”, a spus vineri Pr. prof. dr. Constantin Preda, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Prima conferință „Filosofie și Filocalie”, s-a desfășurat sub tema „Cunoaștere rațională și experiere duhovnicească”.

„Simpozionul vine intr‑un moment deosebit pentru invățămantul teologic universitar pentru că marcăm 30 de ani de la trecea la Domnul și 120 de ani de la nașterea părintelui Dumitru Stăniloae, părintele Filocaliei romanești. Dorim ca acest eveniment să aducă prinos de recunoștință memoriei celui mai mare teolog al Bisericii Ortodoxe Romane, care a lăsat Bisericii și culturii poporului roman o moștenire inegalabilă, care ne‑a ajutat să trecem atat prin pustia comunistă, cat și prin perioadele de tranziție socială și economică de după 1989”, a mai spus Pr. Constantin Preda, potrivit Ziarul Lumina.

Printre participanții care au contribuit la această primă ediție a conferinței s-a numărat Acad. Mircea Dumitru, cu o prezentare despre „Logică și argumentare in discursul Sf. Ioan Damaschin”.

Conferința „Filosofie și Filocalie” a fost organizată la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, in colaborare cu Centrul de Cercetare a Istoriei Ideilor Filosofice din cadrul Facultății de Filosofie din București.

Vezi mai multe detalii pe site-ul FTOUB.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 117

Id: 78385

Data: May 29, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).