Intrunirea anuala a Asociatiei Ortodoxe Oastea Domnului la Timisoara

DSC_0967

La Timisoara a avut loc, in perioada 09-10 iulie 2016, intrunirea anuala a membrilor Asociatiei Ortodoxe Oastea Domnului , informeaza Razvan Fibisan, Biroul de presa al Arhiepiscopiei Timisoarei. Evenimentul, la care au fost prezenti membri din mai multe centre din tara, dar si foarte multi credinciosi banateni, s-a desfasurat in prezenta Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Manifestarile au debutat sambata, 9 iulie, la Catedrala Mitropolitana, dupa Slujba Vecerniei.

Mitropolitul Banatului a rostit cu acest prilej un cuvant de invatatura in care a vorbit despre minunata vindecare a orbului din nastere, dar si despre activitatea misionara a Sfintilor Petru si Pavel. Au urmat luari de cuvant din partea reprezentantilor asociatiei de la mai multe filiale din tara, precum Sibiu, Zalau, Suceava, Botosani, Oradea, Craiova, Caransebes, apoi au avut loc recitaluri de cantari si poezii ortodoxe.

Intrunirea a continuat duminica, 10 iulie, la Catedrala mitropolitana, prin participarea membrilor asociatiei la Sfanta Liturghie oficiata de parintele vicar Ionel Popescu, impreuna cu un sobor de preoti ai catedralei, dar si cu preotii coordonatori ai filialelor din tara.

La orele amiezii a avut loc Adunarea anuala a membrilor Asociatiei Oastea Domnului, la care a participat si Preasfintitul Parinte Daniil, Epicop loctiitor al Daciei Felix, care a rostit un cuvant de invatatura referitor la misiunea deosebita a acestei asociatii ortodoxe in societatea actuala.

***

Oastea Domnului a fost infiintata in anul 1923. Scopul asociatiei este incurajarea vietii religioase crestine printr-o viata duhovniceasca intensa, atat individual, cat si comunitara, prin organizarea de intruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg si prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membri asociatiei se angajeaza in diferite proiecte caritative : ajutorarea saracilor, ingrijirea bolnavilor etc.

[gallery link="file" ids="137527,137529,137528"]

 

 

The post Intrunirea anuala a Asociatiei Ortodoxe Oastea Domnului la Timisoara appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 782

Id: 60554

Data: Jul 10, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei