IPS Mitropolit Irineu a sfintit Biserica Sfintii Imparati din Parohia Stancesti-Larga

IMG_0065

In Duminica a v-a dupa Rusalii, 24 iulie 2016, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a savarsit Sfanta Liturghie si slujba de resfintire a Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena din Parohia Stancesti-Larga, Comuna Musetesti, judetul Gorj. La eveniment au fost prezenti in prezenta a cateva sute de credinciosi din comuna si din localitatile invecinate, dupa cum ne-a precizat Profesor Vasile Gogonea.

In cuvantul rostit la finalul Sfintei Liturghii Inaltpreasfintitul Parinte Irineu a spus ca cea mai sfanta si cea mai deplina rugaciune pe care noi o putem aduce Lui Dumnezeu este Sfanta Liturghie. Aceasta jertfa pe care Atotputernicul Dumnezeu ne-a dat-o este prilejul cel mai placut inaintea Lui ca noi sa fim primiti, fiecare in parte, in Biserica lui Dumnezeu ca in Casa Parintelui Ceresc.

Cand la rugaciune, noi am chemat puterea Lui Dumnezeu ca sa resfinteasca biserica aceasta si cand am numit-o «Casa Tatalui Ceresc», deci, Casa de rugaciune, unde cu toti suntem primiti, cu totii suntem asteptati de la casele noastre, ca Duminica si sarbatoarea, aici sa ne aflam pacea si linistea, sa primim puterea Lui Dumnezeu, ca intorcandu-ne acasa la noi, sa ducem mai departe viata noastra, pana in clipa in care Creatorul nostru ne va chema, in ziua despartirii noastre de trup, ca sa fim rasplatiti pentru faptele noastre, cu Imparatia Cerurilor. Biserica, asa cum se adevereste intru totul, este «mama» noastra. Ea este aceea care poarta grija de sufletul nostru, mai mult decat de viata noastra pamanteasca , a explicat ierarhul.

Biserica din zid a fost ridicata intre anii 1975-1985, pe ruinele unei biserici mai vechi, din lemn, construita la 1720, iar incepand cu anul 2012, sfantul locas a intrat intr-un amplu proces de consolidare si restaurare, lucrarile fiind finalizate in acest an, cu sprijinul autoritatilor publice locale si a enoriasilor in frunte cu preotul paroh Nicolae Dionisie Tataru. In cadrul Sfintei Liturghii a fost savarsita hirotonia intru preot a diaconului Stelian Ovidiu Grama, pe seama Parohiei Barsesti, Protoieria Targu Jiu Nord si a fost hirotonit intru diacon teologul Mircea Bivolaru, pe seama Parohiei Godinesti, Protoieria Targu-Jiu Nord. Sfanta slujba s-a desfasurat in acordurile Grupului psaltic al Catedralei Mitropolitane «Sfantul Mare Mucenic Dimitrie» din Craiova! Au primit gramate chiriarhale de multumire mai multe persoane pentru stradania la infrumusetarea bisericii, iar preotul paroh Nicolae Dionisie Tataru a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor.

The post IPS Mitropolit Irineu a sfintit Biserica Sfintii Imparati din Parohia Stancesti-Larga appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 625

Id: 60770

Data: Jul 26, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar