IPS Nifon a vorbit in Comisia Europeană despre modul in care Biserica a ajutat milioane de refugiați ucraineni

Inaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Targoviștei, Mitropolit onorific și exarh patriarhal, a participat vineri la Bruxelles la intalnirea reprezentanților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni in care a evidențiat implicarea Bisericii in ajutorarea refugiaților ucraineni.

IPS Nifon a participat la intalnire ca delegat al Comitetului reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe langă Uniunea Europeană și cu binecuvantarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Reuniunea are loc anual, iar tema intalnirii din acest an a fost „Impactul războiului din Ucraina asupra modului de viață european”.

Am informat despre modul jertfelnic in care Biserica Ortodoxă Romană și celelalte confesiuni au ajutat pe cele cateva milioane de refugiați ucraineni care au trecut prin Romania, unii și-au continuat drumul, dar o parte din refugiați au rămas in țara noastră, a declarat Arhiepiscopul Targoviștei.

„Noi avem menirea să condamnăm războiul care trebuie să inceteze, dialogul este preferat totdeauna in locul amenințărilor și violenței sangeroase”, a evidențiat ierarhul.

Intalnirea a fost găzduită de Margaritis Schinas, Vicepreședinte al Comisiei europene. La reuniune au participat alături de reprezentanții organizațiilor religioase, Othmar Karas, Prim-vicepreședintele Parlamentului European, și Frans van Daele, delegat special pentru promovarea libertății de religie sau de credință in afara Uniunii Europene.

Foto credit: EC – Audiovisual Service / Christophe Licoppe


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 116

Id: 77748

Data: Jan 28, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).