ITO la Maglavit. Episcopul Ignatie despre frumusețea interioara intr-o lume de fotomani

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) s-a mutat în ultima zi a evenimentului la Mănăstirea Maglavit. Acolo, cei 4.000 de tineri au participat la slujba de sfințire a bisericii și la Sfânta Liturghie. Episcopul Ignatie al Hușilor le-a vorbit în predică despre frumusețea interioară din ce în ce mai deficitară „într-o lume de fotomani”.

Preasfinția Sa a vorbit despre frumos prin raportare la modelul de frumusețe interioară prin excelență al Maicii Domnului. Ierarhul a atras atenția asupra interesului crescut pentru frumusețea exterioară în societatea actuală și pe rețelele de socializare.

„Frumosul nu este opusul urâtului, ci este opusul lipsei de sens”, a spus PS Ignatie.

„Suntem într-o lume de fotomani. Fotografiem, postăm pe conturile noastre de pe rețelele de socializare. Dacă se uită cineva pe Instagram, și tinerii știu lucrul acesta, toate fotografiile sunt perfecte, rotunde, n-au niciun cusur, absolut nimic.

De ce? pentru că sufletul acelui tânăr și al nostru al fiecăruia caută perfecțiunea, caută frumusețea interioară. Din păcate, se axează prea mult pe frumusețea exterioară”.

„Dar când te axezi foarte mult pe ceea ce ține de frumusețea exterioară, este mai mult ca sigur că în tine este un deficit de frumusețe interioară”, a atras atenția Episcopul Hușilor.

”Modelul de frumusețe prin excelență

Preasfințitul Părinte Ignatie a spus că „Maica Domnului constituie cu precădere pentru tineri și pentru fiecare dintre noi un model de frumusețe și de dragoste desăvârșită”.

„Maica Domnului este modelul de frumusețe prin excelență. De ce? În viața Maicii Domnului vedem atâta așezare, atâta liniște. Nu este nimic strident. Nu iese nimic în evidență. Viața Maicii Domnului este una care s-a consumat în deplină smerenie, la umbra lui Hristos”.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 34

Id: 67903

Data: Sep 8, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei