Mitropolitul Ardealului i-a indemnat pe credinciosii sibieni sa aiba credinta asemenea orbului vindecat de Hristos

03

Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfanta Liturghie in Duminica a 6-a dupa Pasti (05 iunie 2016) la Catedrala mitropolitana din Sibiu, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi format din slujitorii locasului de cult si cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Sfantul Andrei Șaguna , informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Cuvantul de invatatura de la Sfanta Liturghie a fost rostit de pr. conf. univ. dr. Daniel Buda de la facultatea amintita. Parintele profesor a explicat pericopa Evanghelica citita la Sfanta Liturghie, in care se relateaza minunea vindecarii orbului din nastere.

Evanghelistul Ioan relateaza cu atata detaliu vindecarea orbului din nastere pentru ca o astfel de vindecare putea sa fie savarsita numai de Fiul lui Dumnezeu. Unii s-au intrebat cine poate sa vindece un orb din nastere. Acesta nu poate fi un simplu om, nu poate fi doar profet, ci Acesta este Fiul lui Dumnezeu. Aceasta vrea sa sublinieze in primul rand evanghelistul Ioan prin relatarea acestei minuni, a subliniat parintele Buda.

La final, ierarhul i-a indemnat pe credinciosi sa aiba credinta in Dumnezeu asemenea orbului vindecat de Mantuitorul Iisus Hristos, pentru ca lumina dumnezeiasca sa patrunda in sufletele tuturor. Parintele Mitropolit a amintit crediciosilor ca prima duminica dupa 1 iunie este numita de Biserica Ortodoxa Romana si Duminica parintilor si copiilor. Ierarhul a subliniat importanta educatiei religioase in familie pentru viitorul neamului si al Bisericii strabune.

Grija si responsabilitatea pe care le avem fata de copii, fata de urmasii nostri sunt imense. De aceea, Biserica nu ramane in asteptare pentru a apara drepturile copiilor nostri. Este o responsabilitate pe care o au mama si tata. Mama intai de toate, pentru ca fiinta umana este mai apropiata de mama care urmareste copilul pana cand prinde aripi, dar si tatal are aceasta responsabilitate de a sadi Lumina lui Hristos in sufletele curate ale copiilor, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

04

 

 

The post Mitropolitul Ardealului i-a indemnat pe credinciosii sibieni sa aiba credinta asemenea orbului vindecat de Hristos appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriahiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 485

Id: 60050

Data: Jun 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei