Mitropolitul Iosif a oficiat prima hirotonie din istoria Parohiei Amsterdam

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a slujit duminică la Parohia Amsterdam, unde a oficiat prima hirotonie din această comunitate.

Părintele mitropolit a vorbit despre Sf. Grigorie Palama și invățătura sa, care explică posibilitatea reală a oamenilor de a-L cunoaște pe Dumnezeu prin iubirea și lumina Lui.

La momentul randuit din cadrul slujbei, Inaltpreasfinția Sa l-a hirotonit in treapta de diacon pe tanărul teolog Ioachim-Cezar Parghel, prilej cu care a vorbit despre importanța sacramentală și pastorală a momentului pentru intreaga comunitate parohială.

La nivel sacramental, taina hirotoniei este revărsare de har asupra celui hirotonit, dar și asupra credincioșilor prezenți, a spus Mitropolitul Iosif.

Prin chemarea către slujire, tanărul diacon va ajuta misiunea Bisericii in Țările de Jos.

Conferințe Nepsis in Postul Mare

Vizita Inaltpreasfințitului Părinte Iosif a coincis cu organizarea de către Asociația Nepsis Țările de Jos a două conferințe, pe care le-a susținut, sambătă și duminică, Arhid. Adrian-Sorin Mihalache.

Prima conferință a avut ca temă Inteligența emoțională, inteligența existențială și inteligența spirituală. Toate cele trei se cer „antrenate” și folosite in mod echilibrat prin atenție la sine, rugăciune și meditație creștină, a spus invitatul Nepsis Țările de Jos.

Pentru noi creștinii, cea mai importantă este inteligența spirituală, prin intermediul căreia dobandim o lectură duhovnicească a intregii creații și a intamplărilor din viața noastră, a mai afirmat Arhid. Adrian-Sorin Mihalache.

Arhid. Adrian-Sorin Mihalache a fost invitat de Nepsis Țările de Jos să susțină două conferințe la Amsterdam. Foto: Parohia Amesterdam

Cea de-a doua conferință s-a intitulat Să cad pe ganduri sau să le strunesc? Tema s-a potrivit evangheliei duminicii a doua din Post, unde Mantuitorul Hristos a arătat că știe și cercetează gandurile oamenilor.

Gandurile ajung să ne definească și să fie arătate in afara noastră prin fapte, dar și pe chipul nostru sau in sănătatea noastră trupească, a avertizat Arhid. Adrian-Sorin Mihalache.

Dacă vom schimba gandurile, ajungem să schimbăm și inima, ne schimbăm pe noi inșine. �Avem posibilitatea practică să facem acest lucru prin rugăciune, citirea Sfintei Scripturi și celelalte lecturi duhovnicești, a adăugat vorbitorul.

Toate acestea ajung să inlocuiască gandurile negative și să lucreze in mintea noastră, fapt dovedit prin descoperirile din neuroștiințe, a adăugat invitatul Nepsis.


Parohia Amsterdam a fost inființată in 2002 și este ocrotită de Sf. Ier. Ioan Gură de Aur.�Adresa parohiei este Oosteinderweg 392, 1432 BG Aalsmeer. Mai multe detalii și direcții pe site-ul parohiei.

Sursa foto: Parohia Amsterdam

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 39

Id: 80698

Data: Apr 3, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).