Muzeul Național de Artă al Romaniei prezintă operele lui Brancuși prin intermediul unui atelier pentru copii

Muzeul Național de Artă al Romaniei prezintă operele lui Constantin Brancuși prin intermediul atelierului „Pasărea ascunsă in piatră” dedicat copiilor. Activitatea este organizată pe 19 februarie cu ocazia Zilei Naționale Brancuși.

Activitățile atelierului se adresează copiilor cu varste intre 8 și 14 ani și permit participanților să lucreze cu materiale precum piatra, lemnul și bronzul, și cu instrumente importante folosite de Brancuși, ca dalta, pila sau piatra de ascuțit, se arată pe site-ul muzeului.

Atelierul a fost conceput si realizat de specialiștii in educație ai Muzeului Național de Artă Modernă – Centrul „Georges Pompidou” din Paris și donat in 2007 Muzeului Național de Artă al Romaniei.

De asemenea, persoanele care nu participă la atelier pot admira operele lui Brancuși prin intermediul unui tur ghidat in Galeria de Artă Romanească Modernă a muzeului. Printre obiectele de artă care pot fi observate se numără și „Somnul”, „Danaida”, „Macheta pilonului Porţii Sărutului”, „Scaun”, „Cap de copil”, „Supliciul”, „Prometeu” sau „Rugăciunea”.

Muzeul Național de Artă al Romaniei deține cea mai mare colecție cu operele sculptorului Constantin Brancuși din țara noastră.

Mai multe detalii despre program și inscrierea la atelier se regăsesc pe site-ul muzeului.

Afișul evenimentului

Foto credit: Muzeul Național de Artă al Romaniei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 66

Id: 77814

Data: Feb 10, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).