Palatul Patriarhiei, vizitat de copii din Ținutul Momarlanilor: Proiectul vrea să revitalizeze această zonă defavorizată

22 de copii și tineri din Uricani, Valea de Brazi și Campu lui Neag, județul Hunedoara, au vizitat luni, pentru prima dată, Palatul Patriarhiei.

Acțiunea, desfășurată in perioada 12-15 aprilie și intitulată „Impreună, prin cultură, in București”, face parte dintr-un proiect care iși propune să revitalizeze prin cultură și turism comunitatea locală din Ținutul Momarlanilor.

„A fost un proiect amplu, aproape un an și jumătate am lucrat la el, cu 80 de copii”, a explicat Claudia Șandru, președinta Asociației Ținutul Momarlanilor.

„Am avut și o parte culturală, in care am prezentat o parte din rețeta covrigului tradițional momarlănesc și am impletit baiera de la traista momarlănească, iar apoi s-a lucrat cu 80 de copii in 48 de ateliere de educație non-formală.”

Două astfel de ateliere, coordonate de Adriana Ene de la Trinitas TV, au avut loc, duminică și luni, la Muzeul Național al Satului din București, chiar in apropiere de Gospodăria tradițională țărănească adusă din Campu lui Neag.

Atelier de storytelling cu Adriana Ene de la Trinitas TV la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Sursa foto: Facebook / Asociația Ținutul Momarlanilor

Cei 22 de elevi care au venit la București au fost selectați dintre cei mai consecvenți și implicați participanți la atelierele desfășurate pentru ei acasă, in județul Hunedoara.

Insoțiți de Prof. Elena Ziub și alți trei adulți, ei au vizitat obiective turistice din București, printre care Palatul Patriarhiei și biserici istorice ale Capitalei. Vizita a fost susținută de Primăria Uricani.

Proiectul și-a propus să le ofere copiilor din zone indepărtate accesul la cunoașterea patrimoniului cultural național. Pe de altă parte, activitățile au și scopul de a face cunoscute așezările de pe Valea Jiului potențialilor turiști.

Adriana Ene de la Trinitas TV și Claudia Șandru de la Asociația Ținutul Momarlanilor. Foto credit: Facebook / Adriana Ene

Claudia Șandru, mamă a trei copii, a venit cu 15 ani in urmă din Valea Jiului la București. De-a lungul timpului, intorcandu-se pentru vacanțe in această zonă defavorizată, s-a hotărat să inființeze, in 2021, Asociația Ținutul Momarlanilor, pentru a veni in sprijinul comunității.

Foto credit: Facebook / Maxer Ana Maria

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 55

Id: 80822

Data: Apr 18, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).