Patrimoniul cultural din Alba Iulia poate fi explorat cu ajutorul codurilor QR

Un număr de șaizeci și cinci de obiective turistice și religioase din Municipiul Alba Iulia vor avea câte o plăcuță turistică cu un cod QR prin care cei interesați pot afla informații despre acestea în cinci limbi.

Acțiunea este parte a proiectului „Descoperă patrimoniul cultural din Alba Iulia prin QR cod!”, derulat de Municipiul Alba Iulia, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

„Spunem povestea locurilor unice din Alba Iulia într-un mod inedit, cu ajutorul  plăcuțelor turistice cu cod QR. Vorbim de muzee, palate, catedrale, obiective turistice, 65, în total”.

„Turiștii, români și străini, au la îndemână un sistem de ghidaj turistic gratuit, direct pe telefonul mobil. Trebuie doar să interacționeze cu plăcuțele informative,  prin scanarea codului QR”.

„Astfel, descoperă povestea fiecărui loc în limbile: română, engleză, italiană, franceză și maghiară”, transmit organizatorii.

QR code (quick response code) este un cod de bare care poate fi citit de smartphone-uri şi care oferă acces rapid la anumite site-uri pe internet. Codurile QR stochează date folosind șabloane de puncte negre și spații albe, aranjate într-o grilă pătrată.

Foto credit: albaiuliaqr.ro

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 348

Id: 77244

Data: Jul 2, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).