Priveghere de hram la Manastirea Sf. Parascheva din cadrul Resedintei Patriarhale

dsc_7123

Biserica Ortodoxa Romana cinsteste maine, 14 octombrie 2016, pe Sfanta Parascheva. Cuvioasa, a carui sfinte moaste se afla la Iasi, este si ocrotitoarea manastirii maicilor din Resedinta patriarhala. Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, aceasta manastire a fost infiintata in anul 2008 ca o reparatie morala pentru faptul ca manastirea Schitul Maicilor din Bucuresti, care purta tot hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva, a fost daramata in timpul regimului comunist. Astfel, Paraclisul istoric al resedintei patriarhale, cu hramul principal Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, a primit si hramul Sfanta Cuvioasa Parascheva.

In aceasta seara, in cadrul paraclisului, Slujba Privegherii a fost oficiata de Protos. Lucian Bujor, Inspector Eparhial si slujitor la Paraclisele din cadrul Resedintei Patriarhale.

[gallery link="file" columns="4" ids="147550,147553,147554,147557"]

Paraclisul este integrat an­samblului Palatului Resedintei Patri­arhale si dateaza, in forma actuala, ca si fost manastire Schitul Maicilor, tot din prima jumatate a secolului al XVIII-lea. In tezaurul paraclisului patriarhal se pastreaza moastele mai multor sfinti cinstiti in Biserica Ortodoxa si, la loc de cinste, se afla icoana si vesmantul Cuvioasei Parascheva. Cele doua odoare au fost purtate, in aceasta seara, in procesiune pe Colina Bucuriei.

Priveghere si Procesiune inchinate Sfintei Cuv. Parascheva, la Patriarhie - Basilica.ro

The post Priveghere de hram la Manastirea Sf. Parascheva din cadrul Resedintei Patriarhale appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 806

Id: 61220

Data: Oct 14, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar