Procesiune cu icoane organizata pentru prima data la Orastie in Duminica Ortodoxiei (GALERIE FOTO)

Luând model de la alte comunităţi ortodoxe din ţară şi din lume, parohiile ortodoxe din municipiul Orăştie au organizat o procesiune cu icoane ca semn al biruinţei credinţei adevărate, în Duminica Ortodoxiei din acest an. Credincioşii au plecat împreună cu preoţii lor de la Catedrala "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din centrul Orăştiei şi au străbătut oraşul pe şoseaua naţională, pe parcurs alăturându-se preoţii şi credincioşii din toate parohiile ortodoxe. Procesiunea s-a încheiat tot în faţa catedralei, unde pr. Narcis Terchet, protopopul ortodox al Orăştiei, a înmânat diplome de felicitare şi icoane elevilor care au participat la olimpiadele judeţene de la religie, informatică şi protecţia mediului şi care s-au calificat la faza naţională. Tot în acest cadru festiv au fost felicitaţi şi profesorii lor îndrumători care sunt modele de urmat pentru tinerele generaţii.

Se cuvin mulţumiri preoţilor şi credincioşilor ortodocşi din Orăştie care, pentru prima dată, s-au mobilizat într-o astfel de procesiune, precum şi celor care au asigurat protecţia lor pe tot parcursul acestui marş al credinţei: Primăria Municipiului Orăştie, Jandarmeriei, Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Locale.

Manifestarea din Duminica Ortodoxiei dorim săfie pentru creştinii din Orăştie un mod de mărturisire a credinţei lor autentice în Dumnezeul cel Adevărat, mărturisire însoţităde blândeţe, bunătate şi iubire faţăde toţi locuitorii municipiului, indiferent de etnie, confesiune sau stare socială. (Pr. Protopop Narcis Terchet, episcopiadevei.ro)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 377

Id: 38716

Data: Mar 10, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar