Protopopiatul Onești: Arhiepiscopul Ioachim a distribuit pachete pentru Masa Bucuriei

Inaltpreasfințitul Părinte Ioachim a participat la Sinaxa Preoților din Protopopiatul Onești, organizată la inceputul acestei săptămani la sediul protoieriei. Cu acest prilej, ierarhul a vizitat cantina protoieriei și a impărțit hrană caldă nevoiașilor.

Astfel, după lucrările sinaxei, Arhiepiscopul Bacăului și-a exprimat dorința de a se intalni cu lucrătorii și voluntarii de la Masa Bucuriei, proiectul prin care protoieria oferă zilnic o masă caldă pentru aproximativ 100 de persoane.

Ierarhul a vizitat sediul cantinei, le-a oferit tuturor celor implicați cate un mic dar in bani și le-a distribuit pachete alimentare celor care au venit la cantină să primească acest ajutor.

Nu este prima dată cand Arhiepiscopul Romanului și Bacăului le slujește astfel celor nevoiași.

In sediul Protoieriei Onești este amenajată și Capela „Sf. Ioan Teologul”, sfințită in 2021 de Părintele Arhiepiscop Ioachim.�Doritorii pot organiza pomeniri pentru cei adormiți, proiect care sprijină și funcționarea Mesei Bucuriei.

Pentru că orașul Onești este pus sub ocrotirea Sf. Ștefan cel Mare, proiectul „Masa Bucuriei” mai este cunoscut și ca „Pranzul Ștefanian”. Cantina mai sprijină, cu alimente neperisabile și hrană caldă, copiii și tinerii din centrele rezidențiale din Onești și Tg. Ocna.

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a vizitat cantina socială a Protoieriei Onești și le-a distribuit pachete cu hrană caldă săracilor luni, 16 ianuarie 2022. Foto: Facebook / Ioan Bargăoanu

Donează pentru Masa Bucuriei

Asociația Patmos Onești
CIF:�40031863
Cont:�RO95RNCB0030161762300001
Banca:�BCR FILIALA ONEȘTI

Vezi și:

  • Protoieria Onești face rai dintr-o clădire pe care nu o voia nimeni: capelă, cantină și centru social

Foto credit: Facebook / Protoieria Onești

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 141

Id: 77704

Data: Jan 21, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).