PS Antonie a slujit pe locul unde se construiește viitorul paraclis episcopal din Bălți

Episcopul Antonie de Bălți a oficiat Sfanta Liturghie, duminică, pe locul unde se construiește viitorul paraclis episcopal din Bălți. Lăcașul de cult va avea hramul Duminica Sfinților Romani.

Preasfinția Sa a evidențiat la predică rolul sfinților in viața Bisericii și a creștinului, subliniind importanța sfinților romani ca rod al credinței neamului romanesc.

Episcopul de Bălți s-a rugat la slujbă pentru incetarea războiului din Ucraina și i-a indemnat pe cei prezenți să inmulţească rugăciunea pentru pace in lume.

Preasfințitul Părinte Antonie a vizitat șantierul paraclisului episcopal, unde Protopopul Dorian Revenco, protoiereu de Bălți și coordonatorul lucrărilor de construcție, i-a prezentat stadiul șantierului.

Viitorul paraclis face parte din Ansamblul Episcopiei de Bălți, care va cuprinde Catedrală, Sediu Episcopal, Centru Pastoral – Cultural, Clopotniță, Agheasmatar și un monument.

In afară de hramul Duminica Sfinților Romani, paraclisul ii va avea ca ocrotitori și pe Sfantul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, și Sfantul Ierarh Nectarie de la Eghina.

Foto credit: Facebook / Episcopia de Bălți


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 144

Id: 81407

Data: Jul 9, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).