Tineri ortodocși din 20 de țări, reuniți in Polonia, la Supraśl

In perioada 30 iunie – 8 iulie, tineri ortodocși din peste 20 de țări au participat la Intalnirea Tinerilor Ortodocși de la Supraśl.

Intalnirea a avut loc la Mănăstirea „Buna Vestire” și la Academia din Supraśl, reunind aproximativ 90 de tineri.

Tema ediției de anul acesta a fost „Este timpul ca Domnul să acționeze: Liturghie și Creație”.

„Vă mulțumesc pentru activitatea și pentru mărturisirea dumneavoastră in calitate de creștini ortodocși in lumea de astăzi. Mă bucur că ați găsit in Polonia un loc util și primitor pentru intalnirile ortodoxe. Vă incurajez să vă continuați eforturile susținute in domeniul cooperării internaționale”, le-a transmis participanților, luni, Mitropolitul Sava al Varşoviei şi al intregii Polonii.

In cadrul intalnirii tinerii au participat la programul liturgic pregătit, la ateliere tematice, precum și la diferite evenimente culturale, educative și recreative.

Atelierele informative au fost susținute de specialiști din Canada, Marea Britanie, Finlanda, Polonia, Belarus și Serbia.

De asemenea, in program au fost incluse și vizite la numeroase biserici și mănăstiri din regiune.

„Suntem increzători că tinerii care au venit la Supraśl vor profita de această oportunitate de a impărtăși idei, de a explora probleme comune, de a construi noi relații și contacte care ii vor pregăti pentru dezvoltarea ulterioară in credința lor și pentru serviciul activ in comunitățile lor”, a transmis arhid. Joseph Matusiak, unul dintre coordonatorii principali ai proiectului.

Foto credit: Supraśl 2024 / Facebook


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 44

Id: 81409

Data: Jul 9, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).