PS Macarie a binecuvantat un așezamant social din județul Bacau  

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a binecuvântat așezământul social-filantropic din parohia băcăuană „Înălțarea Domnului”, satul Gutinaș. Slujba de sfințire a avut loc sâmbătă.

Așezământul îi are drept ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Centrul a fost ridicat cu scopul de a găzdui evenimentele cultural-misionare ale parohiei.

După sfințirea Centrului, Episcopul Macarie a vorbit credincioșilor prezenți despre rugăciunea pentru semeni.

„Rugăciunea noastră contează, trebuie să fie mai tare decât orice suferință sau durere, fiindcă rugăciunea este respirația sufletului. Hristos este cu noi neîncetat, în inima noastră, în gândul nostru, în rostul nostru, și în firul nostru de suflare. De aceea rugăciunea este respirația sufletului, avem nevoie să ne rugăm continu așa cum avem nevoie de aer pentru a respira”, a spus Episcopul Europei de Nord.

„Așadar, să înmulțim rugăciunea și lucrarea faptelor bune. Uneori este greu să îl ajutăm concret pe cel de lângă noi, dar îl putem ajuta cu rugăciunea și cu un gând bun, cu o vorbă bună, încurajatoare și plină de dragoste și de milă” a adăugat ierarhul.

Pentru eforturile depuse, Preotul paroh Ionuț Cristea a primit, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, rangul de iconom stavrofor.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).