PS Paisie Sinaitul implinește varsta de 52 de ani

Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, aniversează vineri implinirea varstei de 52 de ani.�

Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul s-a născut in localitatea Poieni, județul Iași, in data de 12 aprilie 1972. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași in 1998 și in același an s-a inchinoviat la Mănăstirea Neamț.

In anul următor, Părintele Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, l-a hirotonit ieromonah, iar in 2005 l-a hirotesit arhimandrit pe seama Catedralei Mitropolitane din Iași.

A devenit doctor in Teologie al Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din București, cu lucrarea „Reședința Patriarhală – istorie, artă și misiune” (2017).

Preasfinția Sa coordonează activitatea de la Cabinetul Patriarhal din anul 2008 și slujește la Paraclisul Catedralei Naţionale din 2011. In anul 2014 a fost numit vicar patriarhal.

A fost ales pe 4 iulie 2023 de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in demnitatea de Episcop vicar patriarhal cu titulatura de�Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, fiind hirotonit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pe 20 iulie 2023 la Catedrala Patriarhală.

Foto credit: Basilica.ro

Abonează-te�la�newsletter-ul Basilica!


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 268

Id: 80776

Data: Apr 12, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).