Republica Moldova: PS Antonie a vizitat școala sportivă coordonată de fostul antrenor al lotului național de box

Episcopul de Bălți a vizitat vineri Școala Sportivă Specializată Republicană de Box din Grimăncăuți, Republica Moldova, coordonată de Petru Caduc, fostul antrenor al Lotului Național de Box al Republicii Moldova.

Școala este inființată in satul natal al antrenorului. Acesta i-a prezentat ierarhului condițiile oferite de internatul școlii și i-a vorbit despre succesele elevilor pe plan local și internațional.

Părintele Episcop a apreciat jertfa, devotamentul și dragostea antrenorului pentru tanăra generație și i-a oferit o Carte de Invățătură de Credință Creștină Ortodoxă.

Petru Caduc i-a oferit Preasfințitului Părinte Antonie cartea biografică „Petru Caduc, colonelul cu baston de mareșal” de Ion Robu.

Părintele episcop i-a urat succes antrenorului in activitatea sa, subliniind că acesta se numără printre oamenii care au reușit prin multă muncă și disciplină și că a devenit un adevărat model de viață pentru tineri.

Școala Sportivă Specializată Republicană de Box din satul Grimăncăuți a fost inființată in 2003, pe baza secției de box care exista in Grimăncăuți din 1979.

Elevii școlii au obținut două medalii de bronz (Grușac Vitalii și Gojan Veaceslav) și trei locuri IX la Jocurile Olimpice de la Sidney 2000 și Beijing 2008 și sute de titluri de campion la nivel republican și internațional.

Printre absolvenți se numără și prof. univ. dr. Octavian Țacu, șeful catedrei de Relații internaționale și politologie de la Facultatea de Istorie și Relații Internaționale a Universităţii Libere Internaționale din Moldova.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 150

Id: 78345

Data: May 22, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).