Parastas pentru pacienții trecuți la Domnul in cadrul Centrului de ingrijiri paliative al Arhiepiscopiei Clujului

Inaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat sambătă, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, slujba Parastasului pentru pacienții care au trecut la Domnul in cadrul Centrului de ingrijiri paliative „Sfantul Nectarie” al Arhiepiscopiei Clujului. Printre aceștia s-a numărat și Episcopul Vasile Flueraș (Someșanul), ctitorul instituției.

„Aceasta e cea mai mare mangaiere pentru noi, creștinii: că existența noastră continuă in eternitate”, a spus Mitropolitul Clujului.

„Noi nădăjduim că cei ce s-au mutat la Domnul din Centrul de Ingrijiri Paliative �Sfantul Nectarie� sunt acolo, in mulțimea cea mare din jurul Tronului Domnului nostru Iisus Hristos.”

Părintele dr. Bogdan Chiorean, directorul centrului, a mulțumit ierarhului, angajaților și tuturor celor care au sprijinit și sprijină activitatea centrului.

El a mai vorbit despre proiectul de extinderea centrului și despre construirea Centrului de Ingrijiri Paliative Pediatrice „Sfantul Hristofor”, dedicat copiilor cu boli cronice progresive.

La evenimentul comemorativ au participat angajații centrului și membri ai familiilor pacienților care au beneficiat de ingrijirile centrului inainte de a trece la cele veșnice.

La finalul slujbei, voluntarii Centrului „Sfantul Nectarie” au impărțit colivă și colăcei.

Un alt parastas este oficiat, anual, in ziua de sărbătoare a Sfantului Ierarh Nectarie, ocrotitorul instituției medico-sociale.

Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfantul Nectarie” al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului�a aniversat luna aceasta 10 ani de activitate. In acest timp, a oferit, in mod gratuit, asistență medicală, spirituală, psihologică şi socială pentru peste 6000 de pacienți, indiferent de etnie, statut social sau religie.

Donează

Asociația „Sfantul Nectarie” Cluj
Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105
Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Vezi și:

  • Centrul de Ingrijiri Paliative „Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca a aniversat 10 ani de activitate

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 132

Id: 78351

Data: May 22, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).