Resurse pentru Postul Nașterii Domnului: Carți de citit online și carți care pot fi daruite de Craciun

Editurile Patriarhiei Române pun la dispoziție mai multe resurse pentru Postul Nașterii Domnului. De pe site-ul Librăriei Cărților Bisericești pot fi descărcate versiuni integrale și gratuite în format digital ale unor lecturi utile pentru această perioadă a anului bisericesc, dar și cărți care pot fi oferite în dar de Crăciun.

Volumele abordează tematici ca postul, rugăciunea, milostenia și semnificația sărbătorii Crăciunului, inclusiv pe înțelesul copiilor. Lista este orientativă: librăria online a Editorilor Patriarhiei conține numeroase alte idei de cadou și resurse de citit în această perioadă.

De citit în post

Sf. Ioan Gură de Aur – Despre schimbarea numelor, răbdare, tărie, milostenie

Sfântul Vasile cel Mare – Despre post

Despre Post. Texte filocalice, maxime, cugetări

Despre Rugăciune. Texte filocalice, maxime, cugetări

Daruri de Crăciun

Daniel, Patriarhul României – Daruri de Crăciun: înțelesuri ale sărbătorii Nașterii Domnului

Crăciunul poeților: antologie tematică din poezia românească, selecție de Daniela Șontică, cu un cuvânt înainte despre colinde Crăciun scris de Patriarhul României. Selecția cuprinde poezii despre Nașterea Domnului scrise de Mihai Eminescu, Alexei Mateevici, Ion Pillat, Elena Farago, George Coșbuc și mulți alții.

  • Răsfoiește online un fragment din carte aici;

Lumina teologică a colindelor românești, culegere de eseuri și studii despre tezaurul cultural și teologic al colindelor românești de Crăciun

  • disponibilă în format tipărit și cu un fragment care poate fi consultat online aici.

Cărți pentru copii

Ana Pascu – De la Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul la sfârșitul Anului Bisericesc – mică enciclopedie a sărbătorilor creștine și a tradițiilor românești, ilustrată de Corina Petre

  • disponibilă integral și gratuit, în format digital, în librăria online; alternativ, cele trei cărți pentru copii din această serie pot fi achiziționate în format tipărit cu reducere de preț.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 64

Id: 75452

Data: Nov 24, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).