Sf. Neagoe Basarab comemorat la Manastirea Dealu: A promovat rezistența prin cultura și credința

Sfântul Domnitor Neagoe Basarab a fost comemorat vineri la Mănăstirea Dealu din Arhiepiscopia Târgoviştei în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia împlinirii a jumătate de mileniu de la trecerea în veşnicie.

La eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a acordat Diploma omagială „Sfântul Voievod Neagoe Basarab” atât profesorilor de Religie care s-au remarcat în colaborarea dintre Parohie și Școală, cât şi comitetelor parohiale de tineret care s-au evidenţiat în sprijinirea misiunii pastorale a Bisericii.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre Sfântul Neagoe Basarab, ctitorul Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, şi l-a asemănat cu alţi sfinţi domnitori români.

„El fost un adevărat prinț isihast, un autentic promotor al Renașterii, de factură creștină, și un model de domnie pământeană, revendicat de simboluri luminoase ale istoriei noastre naționale, precum Voievodul Matei Basarab ori Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu”.

„Strălucit ucenic al Sfântului Ierarh Nifon, Sfântul Voievod Neagoe Basarab a promovat rezistența prin cultură și prin credință, sprijinind Biserica Ortodoxă ca principal fundament național în istorie”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Au participat la eveniment consilieri eparhiali, protopopi, preoţi de parohie, elevi din comitetele de tineret parohiale și monahii de la Mânăstirea Dealu.

Citeşte şi: Sfântul Neagoe Basarab şi-a slujit ţara şi Biserica într-o manieră exemplară, spune Ioan-Aurel Pop

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).