Sfintirea bisericii parohiei Goioasa, jud. Bacau

2

Biserica cu hramul Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, din parohia Goioasa, comuna Agas, Protopopiatul Moinesti, jud. Bacau, a fost sfintita duminica, 24 iulie 2016, informeaza site-ul oficial al Eparhiei Romanului si Bacaului. Slujba de sfintire a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, si Preasfintitul Parinte Andrei, Episcopul Covasnei si Harghitei, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi.

La finalul slujbei, Preasfintitul Parinte Andrei a dat citire mesajului Patriarhului Romaniei, adresat cu acest prilej, intitulat O noua poarta a cerului in Arhiepiscopia Romanului si Bacaului.

Sfintirea bisericii ne cheama, de asemenea, la sfintirea vietii noastre, ca innoire duhovniceasca dupa chipul lui Hristos si ca salasluire a vietii lui Hristos in viata noastra (cf. Galateni, 2, 20). In acest sens, dupa sfintirea noii bisericii, toti credinciosii ortodocsi prezenti la acest eveniment primesc binecuvantarea sa intre in Sfantul Altar pentru a saruta Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfanta Masa din Altar, rugandu-se lui Dumnezeu sa sfinteasca viata lor asa cum a fost sfintita biserica aceasta, se precizeaza in mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

Pentru vrednicia sa si lucrarea pastoral-misionara desfasurata in parohie, preotul Viorel Anastasoaie a primit din partea IPS Arhiepiscop Ioachim distinctia de iconom stavrofor. De asemenea, PS Episcop Andrei a oferit parohului de la Goioasa distinctia Crucea Muntilor .

Nadajduim ca aceasta cinstire va fi temei pentru parintele Viorel Anastasoaie sa lucreze mai departe cu toata ravna pentru biserica noastra stramoseasca , a mentionat episcopul Covasnei si Harghitei.

La randul sau, parintele Viorel Anastasoaie a multumit celor care i-au fost alaturi si l-au sustinut in activitatea desfasurat in parohie, amintind de demersul facut in urma cu 90 de ani de crestinii acestor meleaguri care au dorit sa puna temelie pentru o scara catre cer in aceasta localitate.

[gallery link="file" ids="138500,138499"]

 

 

 

The post Sfintirea bisericii parohiei Goioasa, jud. Bacau appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 1079

Id: 60743

Data: Jul 25, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar