Studentul teolog Adrian Ilie Galbinu a ridicat în picioare juriul de la „Românii au talent” în emisiunea transmisă luni seară, 12 aprilie 2021.
El a interpretat piesa „O sole mio”. Momentul i-a adus patru de „DA” şi l-a trimis în etapa următoare a competiției.
„Absolut superb”, a catalogat momentul Andi Moisescu. „Eşti de acolo, adică, ce să mai zic. Bravo!”, a adăugat Florin Călinescu.
Și Andrei i-a plăcut: „Când e bine n-am ce să comentez. Multă forţă, dar acolo unde era nevoie şi multă căldură”, a spus Andra. Artista i-a recomandat să simtă muzica și să nu se grăbească: „Simte muzica! Ai cu ce să cânţi, ai forţă, ai voce, ai putere, ai forță, ai căldură, oferă-le cu drag fără să te grăbești. Lasă-ne să ne bucurăm de fiecare notă pe care o cânți”.
Cine este Adrian Ilie Galbinu?
Adrian Ilie Galbinu are vârsta de 19 ani și este originar din județul Galați. Este student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală. Face parte din grupul psaltic „Anastasis” care cântă la Paraclisul Catedralei Naționale.
Studentul facultății de teologie din București a declarat că nu mai dorește să devină preot, ci alege muzica pe plan profesional. Cu toate acestea nu va sta departe de Biserică.
„Îmi doresc să termin teologia și vreau să cânt la ‹Anastasis› cât de mult pot”, a spus Adrian.

O să rămân mereu un om al Bisericii
„Chiar dacă profesional nu o să continui spre calea preoției, eu o să rămân mereu un om al Bisericii și un om cu frică de Dumnezeu deoarece astăzi, sunt aici datorită Lui și datorită preoților care m-au format și fără de care nu cred că ajungeam în acest punct al vieții”, a declarat pentru Basilica.ro Adrian Galbinu.
„Când eram mic, m-am îndrăgostit de Biserică și de preoție datorită muzicii pe care eu o vedeam, și pe care încă o văd, o muzică divină și care îți face sufletul să fie liniștit. Dar mi-am dat seama că nu pot să mă fac preot doar ca să cânt”, a explicat tânărul teolog.
„În preoție se petrec mai multe lucruri printre care paza sufletelor pe care ca preot le ai în grijă atunci când primești hirotonia; iar acest lucru, îmi dau seama că nu este pentru mine. Eu sunt un simplu om care are sufletul plin de dragoste pentru muzică, nimic mai mult”, a mărturisit Adrian.

„Iubesc Biserica și o voi iubi mereu, dar pe plan profesional o să aleg muzica deoarece ea mă împlinește și mă face să mă simt că trăiesc cu adevărat viața aceasta”.
Foto reprezentativă: captură YouTube / Românii au talent
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 419
Id: 73279
Data: Apr 13, 2021
Imagine:
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit marţi, 13 aprilie 2021, vizita stareţei Mănăstirii Voroneţ.
Monahia Gabriela Platon a venit la Bucureşti, însoţită de alte maici, pentru a vedea
Data: Apr 13, 2021
Se împlinesc 135 de ani de la naşterea pictorului român Nicolae Tonitza. Este mai puţin cunoscut faptul că marele artist a obţinut prin concurs, în 1912, certificatul de „pictor bisericesc”. De asemenea, a pictat numeroase biserici şi capele morturare pe teritoriul .....
Data: Apr 13, 2021
După ce în ianuarie a plecat la cele veșnice părintele academician Mircea Păcurariu, teologia românească suferă o nouă pierdere la moartea Părintelui Ioan Ică senior, renumit .....
Data: Apr 13, 2021
„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să nu văd preoția ca pe o meserie, ci ca pe o vocație, ceea ce înseamnă că trebuie să fim în slujba aproapelui”, a spus Preotul Florin Danu duminică, 11 aprilie, în emisiunea „Chefi la cuțite”.
Cunoscut de publicul Basilica.ro pentru
Data: Apr 13, 2021
Părintele Iulian Naroş a atras atenţia asupra importanţei scăzute pe care o acordăm lui Dumnezeu în societatea contemporană caracterizată de „duhul lumii”. Din păcate, de cele mai multe ori, Dumnezeu nu reprezintă o prioritate.
„Din toată imaginea vieţii noastre, .....
Data: Apr 13, 2021
Agenția Spațială Europeană (ESA) a publicat o imagine cu Capitala României, captată de sateliții Copernicus Sentinel 2.
Imaginea este însoțită de un videoclip în .....
Data: Apr 13, 2021
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Sfanta Taina a Maslului impartaseste credinciosului harul nevazut al tamaduirii sau al usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca. Intrucat si Postul cel Mare se apropie, va prezentam mai jos programul liturgic al unor manastiri si schituri bucurestene privind savarsirea Tainei .....
Data: Feb 24, 2012
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Ucenicii credintei - Dana Saftoiu - Iisus Hristos Mantuitorul lumii
Ucenicii credintei - Geanina Achim - Sfanta Liturghie, intalnirea cu Hristos in Biserica
Ucenicii credintei - Dana Saftoiu - Reforma protestanta
Ucenicii credintei - Dana Saftoiu - De ce exista mai multe biserici
Ucenicii credintei - Pr. Ovidiu Polexa - Iubirea crestina - Sfantul Ioan Gura de Aur
Ucenicii credintei - Pr. Sorin Iliescu - Credinta in Inviere si viata vesnica
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).