Tinerii din eparhia Caransebeșului vor marca Ziua Internațională a Tineretului Ortodox

Tinerii din trei orașe ale Episcopiei Caransebeșului vor marca Ziua Internațională a Tineretului Ortodox prin intruniri in care vor avea convorbiri duhovnicești cu preoți din eparhie, vor socializa intre ei și vor face bilanțul activităților din anul trecut.

Cele trei evenimente vor fi organizate in colaborare cuAsociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ATOR-BM)și vor avea un program unitar:dialog duhovnicesc cu un preot invitat, prezentarea bilanțului anului 2022 și a calendarului activităților cu tinerii din acest an, comunicări de ordin administrativ și socializare.

La reuniuni vor participa tineri cu varsta peste 14 ani din tot județul Caraș-Severin, care sunt activi in programele misionare și educaționale desfășurate la nivelul eparhiei: membrii celor șase filiale ATOR-BM, copiii și tinerii din centrele catehetice și de tineret, precum și copii și voluntari cu varste peste 14 ani, participanți la programele de tabere in comunitate (TDIS și TDIF) in anul 2022.

„Este pentru prima dată cand Ziua Internațională a Tineretului Ortodox este sărbătorită in Episcopia Caransebeșului in 3 zone distincte ale județului, dar totuși in același timp și in același duh. In total, la acest eveniment, organizat in cele trei orașe – Caransebeș, Bocșa și Oravița – vor participa aproximativ 150 de tineri”, a precizat Anita Radics, fondatoarea ATOR-BM, in prezent președintă a organizației de tineret a Episcopiei Caransebeșului.

Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, celebrată anual in 2 februarie, a fost instituită in iunie 1992, in cadrul celei de a 14-a Adunări Generale a Syndesmos – Organizaţia Mondială a Tineretului Ortodox.

In Episcopia Caransebeșului,Ziua Internațională a Tineretului Ortodoxeste marcată, prin activități specifice, incepand cu anul 2016.

Sursa foto: Episcopia Caransebeșului

Urmărește-ne pe Telegram:t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 50

Id: 77768

Data: Feb 2, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).