Un paroh din Botoșani le oferă tinerilor sprijin material pentru organizarea nunții

Adesea ii auzim pe tineri că amană nunta, deoarece implică un efort financiar pe care incă nu și-l permit. In acest context, un preot din Botoșani a anunțat că parohia sa ii ajută pe tineri să-și organizeze nunta fără să scoată foarte mulți bani din buzunar.

„Biserica Pacea din Botoșani ajută gratuit viitorii miri ce doresc să-și intemeieze o familie prin Sf. Taină a Cununiei”, scrie Părintele Marian Macuc pe pagina de Facebook a comunității.

Astfel, parohia le imprumută gratuit tinerilor rochia de mireasă și costumul de mire și, acolo unde este nevoie, le oferă in dar verighete noi, lumanări de cununie impodobite și buchetul de mireasă.

„Practic, vor primi gratuit tot ceea ce au nevoie, pentru a nu mai amana Sf. Taină a Cununiei și a-și intemeia o familie”, transmite preotul.

Garderoba parohiei deține și haine de gală care le pot fi oferite cu imprumut invitaților la nuntă.

De detaliile organizatorice se ocupă preotul paroh și doamna preoteasă Ana Maria Macuc.

„Pentru a putea face binele pană la capăt și cat mai frumos, ne-am bucura dacă ni s-ar alătura și alți oameni cu suflet mare”, mai transmite parohul.

Ar mai fi nevoie de o curățătorie de haine din Botoșani dispusă să curețe gratuit hainele de gală, un salon de coafură care să aranjeze gratuit părul miresei, un fotograf sau un cameraman care să imortalizeze ceremonia, precum și alți prestatori de servicii care le pot face tinerilor o bucurie la nuntă.

„Avem deja mai multe cununii organizate și altele programate vara aceasta și ne dorim, impreună, să-i facem fericiți pe cat mai mulți miri”, mai transmite Părintele Mihai Marian Macuc.

Chiar dacă rata natalității este in cădere liberă in Romania, rata căsătoriilor continuă să fie mare in raport cu celelalte state membre UE: Romania e pe locul doi după Ungaria la acest indicator, conform statisticilor recente.

Problema este că varsta la prima căsătorie a crescut, urmand tendința din intreaga Europă, iar aceasta face ca nașterea primului copil să fie mult amanată, iar a celui de al doilea improbabilă, explică sociologul Vasile Ghețău pe platforma Contributors.ro.

Foto credit: Parohia Pacea

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 48

Id: 81406

Data: Jul 9, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).