12 localități din Episcopia Devei și Hunedoarei au găzduit Marșuri pentru viață

Printre eparhiile in care au fost organizate cele mai multe Marșuri pentru viață se numără și Episcopia Devei și Hunedoarei, unde sambătă au avut loc 12 astfel de manifestări.

La Deva, Marșul pentru viață s-a desfășurat in Piața Victoriei, unde au susținut discursuri reprezentanți ai tuturor instituțiilor și cultelor participante.

Momentele artistice au fost oferite de tineri din oraşul Deva acompaniați la orgă electronică de Părintele Radu Trifon, fost membru in două trupe de rock progresiv și inițiatorul Cafenelei de tineret OrthoCaffe din Deva.

Tinerii voluntari ai Clubului OrthoCaffe din Deva au fost implicați sambătă, 30 martie 2024, in organizarea Marșului pentru viață din oraș. O parte dintre ei au oferit și momente artistice in timpul evenimentului, acompaniați la orgă electronică de Pr. Radu Trifon. Foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Au mai avut loc Marșuri pentru viață la Brad, Deva, Dobra, Ghelari, Hațeg, Hunedoara, Ilia, Lupeni, Orăștie, Petroșani, Uricani și Vulcan.

Marșul pentru viață organizat sambătă, 30 martie 2024, la Biserica „Sf. Arhangheli” din Orăștie, jud. Hunedoara. Foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Astfel, problematica pro-viață a fost promovată chiar și in micile localități, unde nu se strang neapărat mulți oameni, dar unde este nevoie de mesajul care schimbă inimi și dă speranță femeilor in criză de sarcină.

Participanți la Marșul pentru viață organizat la Deva sambătă, 30 martie 2024. Foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Evenimentele au fost organizate de Episcopia Devei și Hunedoarei și Protopopiatele Ortodoxe Deva, Brad, Hațeg, Orăștie și Petroșani, in parteneriat cu organizații și culte locale: Asociația Mama – Deva, Coaliția pentru Familie – filiala Deva, Biserica Baptistă, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Deva, clubul de voluntariat Orthocaffe Deva.

Adolescenți din Deva la Marșul pentru viață organizat in oraș sambătă, 30 martie 2024. Foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Un număr mare de Marșuri pentru viață a mai fost anul acesta in Arhiepiscopia Iașilor, unde 19 localități au organizat manifestarea in acest an.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care promovează valoarea unică și inestimabilă a fiecărui copil incepand de la concepție și nevoia de a sprijini femeile in criză de sarcină.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 34

Id: 80696

Data: Apr 3, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).