Patriarhul Daniel a sfințit noua raclă pentru moaștele Sfantului Gheorghe de la Parohia Andronache

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit marți noua raclă cu moaștele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe din patrimoniul Parohiei Andronache.

Slujba a avut loc in Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” al Reședinței patriarhale. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit că domnitorii romani, in special Sfantul Ștefan cel Mare, au avut evlavie la Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință.

„Sfantul Gheorghe a fost un ofițer in armata romană, care a devenit creștin, a fost foarte credincios, era de origine din Capadocia (…). Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a pătimit moarte de martir sau de mucenic in ziua de 23 aprilie, anul 303, in timpul persecuțiilor foarte aspre ale lui Maximian, impăratul roman”, a explicat Părintele Patriarh.

„El a devenit ocrotitor al mai multor țări și ocrotitor al mai multor orașe, incat popularitatea lui se leagă de faptul că este grabnic ajutător”.

Preafericirea Sa i-a felicitat pe pr. Ioan Pantilimonescu, parohul Bisericii „Sf. Gheorghe” din București, și pe cei care au contribuit la noua raclă. Aceasta a fost realizată de Atelierele Patriarhiei Romane.

Moaștele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe au fost oferite�Parohiei Andronache din București de Mitropolia de Veria, Naousa și Kampania din Biserica Ortodoxă a Greciei.

Vezi mai multe fotografii de la sfințire in galeria foto!

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Abonează-te�la�newsletter-ul Basilica!


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 35

Id: 80697

Data: Apr 3, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).