Acord de cooperare intre Municipiile Iași și Bălți. Primarul Mihai Chirica a fost decorat de Episcopul Antonie

Intre Municipiile Iași (Romania) și Bălți (Republica Moldova) a fost semnat un acord de cooperare pentru dezvoltarea ambelor orașe. In acest context, delegația din Iași s-a intalnit cu Episcopul Antonie de Bălți la Centrul Eparhial.

Primarul Mihai Chirica a fost decorat cu cea mai inaltă distincție pentru mireni a Episcopiei de Bălți „Crucea Bălțeană”. Ordinul i-a fost oferit duminică de Preasfințitul Părinte Antonie.

Episcopul a oferit membrilor delegației volume apărute la Editura Episcopiei de Bălți și scrise de Cuviosul Anatolie Tihai, misionar roman in Japonia cu origini basarabene.

La randul său, Primarul Iașiului i-a oferit Preasfințitului Părinte Antonie cateva volume care reflectă istoria Iașilor și a poporului roman, precum „Iași – Capitala Istorică a Romaniei”, „Iașii și incoronarea de la Alba-Iulia”, „Maria – Portret de Regină” și „Darul Iașilor”.

Din delegația de la Iași a făcut parte și Preotul Nicolae Dorneanu, director al Departamentului de Misiune Externă din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La intalnirea de la Centrul Eparhia a participat și Excelenţa Sa Petrişor Ionel Dumitrescu, Consulul General al Romaniei la Bălţi.

Foto credit: Facebook / Episcopia de Bălți


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 156

Id: 77703

Data: Jan 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).