Ambasadorul Federatiei Ruse in vizita la Patriarhia Romana la incheierea misiunii diplomatice

DSC_5318 (2)

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in ziua de 6 iulie 2016, la Resedinta patriarhala, pe Excelenta Sa Domnul Oleg Malghinov, Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, la incheierea misiunii diplomatice in Romania.

Domnul ambasador a exprimat recunostinta pentru primire si a subliniat ca in timpul misiunii diplomatice in Romania a  putut cunoaste mai bine cultura, traditia si spiritualitatea poporului roman majoritar ortodox. In acelasi timp, Excelenta Sa  a apreciat rolul important pe care Biserica Ortodoxa Romana il are in societatea romaneasca prin promovarea valorilor evanghelice ale pacii si bunei intelegeri in plan intern, precum si in cultivarea relatiilor interortodoxe si intercrestine.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit domnului Oleg Malghinov pentru echilibrul si intelepciunea manifestate in timpul mandatului sau diplomatic si a exprimat speranta ca aceasta atitudine va fi continuata si de noul ambasador al Federatiei Ruse la Bucuresti. Preafericirea Sa a subliniat importanta dialogului bilateral intre Patriarhia Romana si Patriarhia Moscovei ca premisa a cooperarii si cultivarii relatiilor fratesti in domeniile cultural, educational si spiritual.

In acest context, Patriarhul Romaniei a mentionat importanta participarii reprezentantilor celor doua Biserici Ortodoxe surori, in special a tinerilor, la diferite evenimente, pentru o mai buna cunoastere reciproca si o marturie crestina comuna in lumea de astazi. In acelasi timp, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a reiterat utilitatea intalnirilor periodice ale Intaistatatorilor si ale altor reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe surori, pentru a discuta probleme de actualitate privind familia, migratia, criza economica, ecologica s.a.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane

[gallery link="file" ids="137344,137345,137346,137347,137348"]

The post Ambasadorul Federatiei Ruse in vizita la Patriarhia Romana la incheierea misiunii diplomatice appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 506

Id: 60513

Data: Jul 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei