Crestinii din Siria – martirii zilelor noastre

DSC_8817_00420

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, si a Preasfintitului Parinte Macarie, Episcopul Ortodox Roman al Europei de Nord, la invitatia Parintelui paroh Mihai Marius Hornicar, preotul comunitatii romane din Siria si Liban, Parintele Gheorghe Costea, a sustinut duminica, 03 iulie 2016, conferinta: Crestinii din Siria - martirii zilelor noastre, la Parohia ortodoxa romana din Roskilde – Danemarca, cu ocazia hramului: Duminica Sfintilor Romani.

Sambata, 02 iulie, Parintele Mihai Hornicar, parohul bisericii romanesti din Roskilde - Danemarca, impreuna cu Parintele Gheorghe Costea, au savarsit incepand cu ora 13:30 slujba Acatistului Sfantului Efrem Sirul pentru a arata ca multi din cei care au trait in tinuturile Siriei au contribuit la tezaurul Ortodoxiei si inca contribuie, mai ales prin jertfa pe care o fac pentru Hristos si in zilele noastre.

In cadrul conferintei ce a urmat, Parintele Gheorghe Costea a evidentaiat faptul ca locuitorii acelor meleaguri sunt cei care au fost numiti pentru prima data crestini (Faptele Apostolilor 11:26), fiind astfel continuatorii traditiei apostolice. Totodata  parintele a amintit de situatia dificila a crestinilor din Siria in zilele noastre, cand, din cauza razboiului, cu greu il pot marturisi pe Hristos. De asemenea, Parintele Costea a amintit de faptul ca multi dintre fratii crestini din Siria au fost alungati din casele lor, rapiti si torturati fiindca au dorit sa-si pastreze credinta in Mantuitorul Hristos. Unii dintre ei au fost chiar omorati fiindca nu s-au lepadat de Hristos, avand astfel martiri crestini si in aceasta perioada moderna a secolului 21.

La finalul conferintei, in cadrul agapei ce s-a organizat, credinciosii prezenti au adresat diferite intrebari Parintelui Costea, aratandu-se solidari cu crestinii din Siria. Cu totii au constientizat ca cel mai usor mod prin care putem sa ii ajutam pe cei aflati in suferinta este rugaciunea ca si cale prin care noi ne aflam in comuniune cu Dumnezeu si cu cei ce-L marturisesc.

Duminica, cu ocazia hramului, Parintele Gheorghe Costea a oficiat impreuna cu Parintele Mihai Hornicar,  Sfanta Liturghie a Sfantului Ioan Gura de Aur. La finalul slujbei, s-a definitivat colecta pe care Parintele Hornicar a inceput-o cu mai mult timp in urma si prin care a fost adunata o mica suma de bani ce a fost oferita Patriarhiei Antiohiei spre a fi folosita pentru ajutorarea fratilor crestini ce se afla in grea incercare in aceste momente.

[gallery link="file" ids="137355,137356,137357,137358,137354"]

The post Crestinii din Siria – martirii zilelor noastre appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 1057

Id: 60518

Data: Jul 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar