Patriarhul Romaniei: Tinerii sunt prezentul activ si creativ al Bisericii

DSC_5362

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, s-a intalnit astazi, 06 iulie 2016, la Facultatea de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti, cu cei 190 de preoti din Mitropolia Munteniei si Dobrogei care participa, in aceste zile, la cursurile pentru obtinerea gradelor preotesti.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel i-a binecuvantat, i-a incurajat si le-a urat succes in activitatea pastorala:

Ne bucuram ca va vedem, mai ales ca multi dintre dumneavoastra sunteti din alte eparhii. Cu preotii din Arhiepiscopia Bucurestilor ne intalnim de doua ori pe ani la conferintele pastorale. Il rugam pe Bunul Dumnezeu sa va daruiasca putere si multa bucurie in a urma aceste cursuri cu folos si pentru a trece cu succes examenul. Aceasta inseamna un progres duhovnicesc si in acelasi timp o mai buna pregatire in aceasta formare continua. Tematica este una innoita, dar tema principala a anului nostru este educatia religioasa a tineretului religios. De aceea, va indemnam ca sa intensificati aceasta activitate de educatie, de formare duhovniceasca a tinerilor, nu doar prin ora de Religie din scolile publice ale statului, ci si prin activitati suplimentare in parohie, a marturisit Preafericirea Sa.

Patriarhul Romaniei i-a indemnat pe preoti sa acorde o atentie deosebita tinerilor din parohii:

Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe care s-a tinut recent in Creta, in enciclica sa, precizeaza ca trebuie intensificata grija fata de tinerii Bisericii, precizand ca tinerii nu sunt doar viitorul Bisericii, ei sunt si prezentul activ si creativ al Bisericii daca sunt tinuti mereu in preajma ei. Sunt foarte multi tineri talentati si noi ii consideram daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, Biserica si societate.

La finalul intalnirii, Patriarhul Romaniei le-a oferit preotilor cursanti cate doua carti: Indrumatorul tematic pentru cursurile preotesti in vederea dobandirii gradelor profesionale si Didahiile Sfantului Ierarh Antim Ivireanul.

Cursurile se vor incheia in data de 11 iulie. Pana atunci, preotii participa si la un program liturgic, in Paraclisul Sfanta Ecaterina al Facultatii de Teologie.

[gallery link="file" ids="137361,137362,137363,137364,137365,137366,137367,137368,137369"]

The post Patriarhul Romaniei: Tinerii sunt prezentul activ si creativ al Bisericii appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 524

Id: 60517

Data: Jul 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar