Reintalnire la 30 de ani de la absolvirea facultatii, la Sibiu

2

Dupa 30 de ani de la absolvire, promotia 1982-1986 a Facultatii de Teologie Ortodoxa Sfantul Andrei Șaguna s-a reintalnit marti, 05 iulie 2016, la Sibiu, informeaza site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Absolventii au primit binecuvantarea Inaltpreasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Intalnirea de la 30 de ani de la absolvirea cursurilor de licenta a inceput cu un Te Deum oficiat in capela facultatii, urmat de un parastas pentru profesorii si colegii trecuti la cele vesnice. Slujbele religioase au fost oficiate de un sobor de preoti format din absolventi ai promotiei 1982-1986, dintre care mentionam pe pr. prof. univ .dr. Aurel Pavel, prodecanul Facultatii de Teologie din Sibiu. La slujbele religioase a fost prezent si IPS Mitropolit Laurentiu, care i-a binecuvantat si i-a felicitat pe preotii si toti absolventii care s-au reintalnit dupa 30 de ani de la terminarea cursurilor de licenta.

Ati venit acasa si sunt sigur ca de fiecare data cand, indreptandu-va pasii spre Sibiu, va ganditi la locul acesta unde ati inceput pregatirea duhovniceasca si teologica si unde ati consumat cei mai frumosi ani din viata. Studentia este perioada maturitatii , a implinirilor, a visurilor si iata ne aflam in aceasta minunata capela incarcata nu doar de caldura simtita vara, ci si de caldura spirituala, pentru ca ori de cate ori slujim aici noi cei care am intrat cu timp si fara timp in capela, venim cu multa dragoste si speranta, a spus ierarhul.

Moment de bilant si de multumire

Intalnirea a continuat in Aula Mitropolit Ioan Metianu , unde a fost strigat catalogul, iar fiecare absolvent si-a prezentat activitatea pastoral-misionara din comunitatile incredintate, realizarile pe plan profesional si familial. Absolventii au avut posiblitatea sa se reintalneasca si sa-l asucte din nou pe pr. acad. prof. dr. Mircea Pacurariu si cu alte cadre didactice de la facultatea sibiana.

A intrat in traditia facultatilor de teologie si nu numai ca, la anumite soroace de la absolvirea cursurilor, fostii studenti sa se intalneasca pentru a rememora clipele petrecute in facultatea si in locul unde s-au format ca oameni si ca preoti pentru Biserica noastra stramoseasca. Este randul absolventilor promotiei 1986 ca astazi sa se revada, cu randuiala si tipicul stabilite. Este un moment de bilant si un moment de multumire adusa lui Dumnezeu pentru ceea ce am implinit fiecare in parte. Ne aducem aminte de profesorii si formatorii nostri, profesori si ierarhi, care ne-au sadit in inimi invatatura cea buna si toate  cele necesare unui preot si misionar in vremuri de cumpana, a spus prodecanul Facultatii de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ .dr. Aurel Pavel.

11-16-sf_evanghelist_matei

 

 

The post Reintalnire la 30 de ani de la absolvirea facultatii, la Sibiu appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 665

Id: 60516

Data: Jul 6, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar