Ambasadorul Georgiei in Romania, vizită de prezentare la Patriarhia Romană

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit miercuri vizita Excelenţei Sale Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Georgiei in Romania.

Redăm comunicatul de presă transmis deSectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Romane:


In ziua de miercuri, 1 februarie 2023, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit intr-o vizită de prezentare pe Excelenţa Sa doamna Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Georgiei in Romania.

Doamna ambasador Tamar Beruchashvili a transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel salutul Preafericitului Părinte Patriarh Ilia al II-lea al Georgiei și mulțumirile pentru felicitările transmise de Patriarhul Romaniei cu prilejul implinirii varstei de 90 de ani, precum și aprecierile la adresa Preafericirii Sale, pentru bogata și rodnica activitate, atat in plan bilateral, cat și la nivel panortodox.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat relaţiile tradiţionale de prietenie dintre cele două ţări, precum şi cooperarea și legăturile frățești dintre Biserica Ortodoxă Romană şi Biserica Ortodoxă a Georgiei, exemplar inspirate de personalitatea și opera marelui ierarh ortodox originar din Georgia, Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Romaneşti, un simbol de solidaritate ortodoxă, in vremuri dificile.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Excelența Sa doamna Tamar Beruchashvili au subliniat contribuția reală a Bisericii Ortodoxe in viața celor două țări și importanța acesteia in dezvoltarea culturii, prin promovarea, in trecut, a tipăriturilor bisericești pentru diferite popoare ortodoxe, precum și a filantropiei creștine de-a lungul timpului.

In acest context, doamna ambasador a apreciat incurajarea acordată de Romania aspirațiilor europene și euro-atlantice ale poporului georgian, inclusiv, prin Declarația privind stabilirea unui Parteneriat Strategic intre Romania și Georgia, semnată la București, in data de 11 octombrie 2022.

In timpul intrevederii, a fost reliefată necesitatea intensificării cooperării la nivelul schimburilor de studenți și a pelerinajelor la locurile sfinte din Romania și Georgia, pentru o mai bună cunoaștere reciprocă.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 51

Id: 77766

Data: Feb 2, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).