Hramul Facultății de Teologie din Craiova: Mitropolitul Irineu a hirotonit un nou slujitor pentru paraclisul instituției

Facultatea de Teologie din Craiova și-a sărbătorit luni ocrotitorii spirituali, pe Sfinți Trei Ierarhi: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie Teologul și Sf. Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei a hirotonit un nou slujitor pentru paraclisul instituției de invățămant.

Inaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitană „Sf. M. Mc. Dimitrie” din oraș, in prezența cadrelor didactice și a studenților.

I s-au alăturat in slujire Părintele Profesor Nicolae Răzvan Stan, decanul facultății, Părintele Lector Adrian Mazilița, prodecanul, și Părintele Lector Ion-Sorin Bora, director de departament. Răspunsurile de la strană au fost date de către Corul Facultății de Teologie, coordonat de Lect. Univ. Dr. Victor Șapcă.

Luni, 30 ianuarie 2023, de hramul Facultății de Teologie din Craiova, Mitropolitul Irineu a hirotonit un nou slujitor pentru paraclisul instituției de invățămant. Foto: Mitropolia Olteniei

„Au trăit in vremuri tulburi și au prins momente grele ale Bisericii, dar au reușit să depășească greutățile prin rugăciunea și viața lor aleasă”, a spus părintele mitropolit despre ocrotitorii Facultății de Teologie din Craiova.

„Sfinții Ierarhi sunt modele atat pentru episcopii de astăzi, dar și pentru preoți și credincioși. Toți trebuie să vedem in ei exemple care pot fi urmate in viața noastră”, a adăugat Părintele Mitropolit Irineu.

„Ei sunt Părinții facultății noastre, ai profesorilor, ai studenților și ai tuturor celor care se ostenesc pentru pregătirea atat a viitorilor preoți, cat și a pictorilor.”

Luni, 30 ianuarie 2023, de hramul Facultății de Teologie din Craiova, Mitropolitul Irineu a hirotonit un nou slujitor pentru paraclisul instituției de invățămant. Foto: Mitropolia Olteniei

In cadrul Sfintei Liturghii, Diaconul Sorin-Grigore Vulcănescu a fost hirotonit preot pe seama paraclisului facultății, iar Părintele Conferențiar Iulian-Mihai Constantinescu a primit rangul de iconom stavrofor.

La slujbă au participat Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuț Spinu, rectorul Universității din Craiova (UCV), Prof. Univ. Dr. Ing. Leonardo Geo Mănescu, președintele Senatului UCV și Alina Sorina Pistrițu, secretar-șef UCV.

Luni, 30 ianuarie 2023, de hramul Facultății de Teologie din Craiova, Mitropolitul Irineu a slujit la Catedrala din Craiova. Foto: Mitropolia Olteniei

După liturghie, studenții de la specializările din cadrul secției de Artă sacră a facultății au prezentat o expoziție, iar Părintele Profesor Nicolae Răzvan Stan a prezentat Darea de seamă pentru anul universitar 2021-2022, in calitate de decan al Facultății de Teologie.

Cuvantul dedicat Sf. Trei Ierarhi a fost prezentat de către Părintele Lector Cătălin-Constantin Dan.

Programul dedicat Zilei Facultății de Teologie, moderat de Părintele Lector Mihai Ciurea, s-a incheiat cu un program muzical susținut de Corul Facultății.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 174

Id: 77767

Data: Feb 2, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).