Ambasadorul Greciei, in vizită de prezentare la Patriarhia Romană

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit-o miercuri, in vizită de prezentare, pe Excelenţa Sa Evangelia Grammatika, Ambasadorul Greciei la Bucureşti.

La inceputul intrevederii, Patriarhul Romaniei a adresat un cuvant de bun-venit și a apreciat bogata experiență diplomatică a Excelenței Sale, se arată intr-un comunicat de presă transmis de Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe�al Patriarhiei Romane.

Doamna ambasador a mulţumit pentru primire şi a evidențiat rolul central pe care Biserica Ortodoxă Romană il are in societate și contribuţia Ortodoxiei in afirmarea valorilor spirituale.

Excelența Sa a subliniat faptul că aceasta este prima misiune diplomatică in calitate de ambasador, precum și cea dintai vizită oficială pe care o face după prezentarea scrisorilor de acreditare in Romania.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reamintit bunele relații tradiționale dintre Biserica Ortodoxă Romană și Biserica Greciei şi a accentuat importanţa cunoaşterii culturii bizantine, ca moştenire comună a celor două popoare ortodoxe.

In acest context, Preafericitul Părinte Patriarh a amintit contribuția remarcabilă a unor personalități elene in domeniul culturii și al educației din țara noastră.

Totodată, Preafericirea Sa a reliefat aportul semnificativ al Principatelor Romane in lupta de eliberare a popoarelor balcanice și de emancipare a acestora, in procesul de formare de noi națiuni, pe parcursul secolelor 19 și 20.

La finalul intrevederii, conform comunicatului amintit, au fost abordate teme de actualitate, in special problemele create de conflictele militare in desfășurare, fiind subliniată necesitatea cultivării solidarității, a păcii și cooperării dintre popoare.

Accesează Secțiunea Galerii Foto pentru mai multe imagini de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 116

Id: 80368

Data: Feb 22, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).