Editura Basilica: Mărturii despre Părintele Dumitru Stăniloae la 30 de ani de la moarte

Editura Basilica a Patriarhiei Romane a publicat recent un volum cu mărturii despre Părintele Dumitru Stăniloae la implinirea a 30 de ani de la trecerea in veșnicie.

Cartea Ștefaniei Coșuleanu cuprinde interviuri realizate pentru documentarul „Părintele Stăniloae” de la Trinitas TV, reportaje publicate in Ziarul Lumina și studii.

Prefața cărții este semnată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care notează că „Părintele Dumitru Stăniloae este cel mai mare teolog ortodox roman. Un prieten al său, Olivier Clement, teolog ortodox francez, consideră că Părintele Stăniloae este cel mai mare teolog ortodox al secolului al XX-lea”.

„Personalitatea și opera Părintelui Dumitru Stăniloae au o bogăție spirituală deosebită și au devenit pentru generația contemporană și pentru generațiile următoare o lumină folositoare intăririi credinței și intăririi iubirii față de Biserică”.

Printre persoanele care au oferit mărturii despre Părintele Dumitru Stăniloae in cartea prezentată se numără: Mitropolitul Kallistos Ware, Mitropoliții Teofan, Laurențiu și Serafim, Arhiepiscopii Ioachim și Casian, și mulți alții.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Tipografia Cărților Bisericești, cartibisericesti.ro, de pe colportaj.ro și prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.29.

Foto credit: Tipografia Cărților Bisericești


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 130

Id: 80373

Data: Feb 23, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).