Binecuvantarea lucrarilor bisericii din parohia Ciceu-Giurgesti, prot. Beclean

01

Lucrarile de renovare ale bisericii parohiei Ciceu-Giurgesti din protopopiatul Beclean au fost binecuvantate duminica, 24 iulie 2016, de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, informeaza Radio Renasterea.

In prezenta a numerosi credinciosi, preoti si oficialitati locale si judetene, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a rostit rugaciunile specifice binecuvantarii  locasului de cult, iar apoi a oficiat Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

In cadrul cuvantului de invatatura, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenti despre lucrarea nevazuta a diavolului si datoria sfanta a omului de a lupta din toate puterile si de a birui acest razboi nevazut. Cuvantul de invatatura a pornit de la pericopa evanghelica citita astazi in biserici si manastiri care ilustreaza episodul vindecarii celor doi demonizati din tinutul Gadarenilor.

***

Biserica ocrotita de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, ce dateaza din anul 1828 a fost  reabilitata in ultimii ani cu sprijinul credinciosilor si al autoritatilor locale. Cu acest prilej, Mitropolitul Clujului i-a felicitat pe toti cei care s-au implicat in lucrarile bisericii, oferind domnului deputat Daniel Suciu, Ordinul Sfintilor Martiri Nasaudeni si primarului localitatii Ciceiu Giurgesti, Ordinul Sfantului Pahomie de la Gledin. De asemenea, a fost recunoscuta implicarea deosebita a numerosi fii ai satului precum si a consiliului parohial.

 

The post Binecuvantarea lucrarilor bisericii din parohia Ciceu-Giurgesti, prot. Beclean appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 652

Id: 60742

Data: Jul 24, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar