Biserica Sf. Pantelimon din capitală aniversează trei ani de la primirea icoanei Maicii Domnului „Eleovritissa”

Biserica bucureșteană „Sfantul Pantelimon” de la Foișorul de Foc aniversează miercuri trei ani de la primirea unei copii a icoanei Maicii Domnului „Eleovritissa” de la Mănăstirea Vatoped.

Cu această ocazie, va fi oficiată slujba Privegherii miercuri, de la ora 20:00, in cinstea icoanei Maicii Domnului „Eleovritissa“ – „Izvoratoarea de untdelemn”.

In contextul anului omagial al pastorației persoanelor varstnice, de la ora 19:00, persoanele in varstă din parohie vor primi o diplomă omagială intitulată „Bun creștin și bun roman”.

La slujba privegherii va fi adusă și o copie a icoanei Maicii Domnului de la Poceaev aflată in patrimoniul parohiei „Oborul Vechi”.

Copia icoanei Maicii Domnului „Eleovritissa” a fost adusă la biserica „Sfantul Pantelimon” pe 9 februarie 2020 de la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos.


Intr-o vreme in care in Mănăstirea Vatoped se impuținase uleiul, Cuviosul Ghenadie, chelarul mănăstirii, incepuse să-l economisească, randuindu-l doar pentru intrebuințarea sa la candelele bisericii.

Bucătarul s-a plans de aceasta egumenului, care i-a poruncit chelarului să impartă cu generozitate uleiul pentru folosul intregii obști, avandu-și nădejdea in purtarea de grijă a Stăpanei Născătoarei de Dumnezeu.

Cand, intr-una din zile, a intrat in chelărie, Cuviosul Ghenadie a văzut uleiul prelingandu-se din vasul mai inainte golit, incat ajunsese să curgă pană la ușa incăperii. De atunci, icoana răspandește o mireasmă deosebită.

Sursă foto: Facebook / Biserica Sfantul Pantelimon


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 62

Id: 77802

Data: Feb 8, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).