BNR lansează o emisiune numismatică cu tema 175 de ani de la Revoluția Romană din 1848

Banca Națională a Romaniei (BNR) va lansa in circuitul numismatic, incepand de săptămana viitoare, o monedă aniversară din aur și una din argint, cu tema „175 de ani de la Revoluția Romană din 1848”.

Monedele din aur și argint, care vor intra in circulație�luni, sunt ambalate in capsule de metacrilat transparent și insoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate.

Pe aversul monedei de aur se află monumentul Eroilor Pompieri din București, stema Romaniei, inscripția „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominală „100 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Pe aversul monedei de argint se redă monumentul Eroilor Pompieri din București, stema Romaniei, inscripția „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.

Pe reversul comun al monedelor se�prezintă portretele și numele revoluționarilor pașoptiști Avram Iancu, Nicolae Bălcescu și Mihail Kogălniceanu și inscripțiile „REVOLUTIA ROMANA” și „1848”.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Monedele din aur și argint cu tema „175 de ani de la Revoluția Romană din 1848” au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a Romaniei.

Preţul de vanzare pentru moneda din aur este de 3.100,00 lei, exclusiv TVA, iar pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA.

Foto credit: BNR


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 115

Id: 78383

Data: May 28, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).