Campania „Sănătate pentru sate”, desfăşurată de voluntarii Catedralei Naţionale, a ajuns pentru prima dată n Teleorman

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au organizat smbătă o nouă acțiune cuprinsă n Campania „Sănătate pentru sate”. Campania a ajuns pentru prima data n județul Teleorman.

Beneficiarii au fost peste nouăzeci de persoane din localitatea Călmățuiu de Sus, județul Teleorman.

Ei au fost consultaţi gratuit de medicii specialiști n diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cardiologie, gastroenterologie, medicină internă și pediatrie. Pe lngă consultații, pacienții au beneficiat de investigații EKG și ecografie abdominală.

CameliaSărăţeanu, specialist gastroenterologie, a enumerat cteva dintre afecţiunile identificate la pacienţii examinaţi.

„Au fost consultați pacienți de diferite vrste, cu afecțiuni digestive, nsemnnd: steatoză hepatică, simptomatologie dispeptică, boală de reflux gastroesofagian, afecțiuni cardiace precum hipertensiune arterială, diferite aritmii.Am consultat și copii cu patologie specifică vrstei lor. Majoritatea nu au vizitat de foarte multă vreme un medic specialist, nu au scheme de tratament.Acolo unde există,schemele de tratamentsuntvechi și trebuie actualizate”, a spus CameliaSărăţeanu.

Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară n baza unui protocol ncheiat ntre Patriarhia Romnă și Ministerul Sănătății.

Pr. Cristian Sandu de la Parohia Băsești, județul Teleorman, a precizat: „A fost o activitate benefică pentru comunitatea noastră, avnd n vedere faptul că venim după aproape 3 ani de pandemie n care oamenii nu au putut să mai meargă să-și facă controlul de rutină dect poate pnă la medicul de familie. Unii dintre cei consultați azi sunt neasigurați medical, nu și-au mai făcut vreun control medical de ani de zile. Eu sunt convins că au fost mulțumiți și că a fost de bun augur această activitate”.

Cu privire la această acţiune, Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale,a subliniat:

„A fost un efort considerabil al medicilor specialiști și al voluntarilor care și-au dedicat timpul liber din weekend ajutorării acestei comunități, care are, din păcate, acces foarte greu la medicii specialiști, dar și la aceste investigații medicale pe care noi le-am oferit”.

„Ca și componența a echipei de medici, a fost prezent un medic specializat n medicină internă, un medic pediatru, un medicspecialist n diabet zaharat nutriție și boli metabolice,3 medici cu specialitate cardiologie dar și 2 medici gastroenterologi. O echipă complexă, o echipă care a reușit să descopere o multitudine de probleme de sănătate pe care le aveau persoanele care s-au prezentat laconsultații”.

Pnă n prezent, n cadrul campaniei „Sănătate pentru sate” au fost organizate 85 acțiuni n judeţele Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş, Călăraşi, Giurgiu și Teleorman. De această campanie au beneficiat pnă n prezent peste 10.000 de persoane.

Foto credit:Voluntarii Catedralei Naţionale

Urmăreşte-ne pe Twitter:@agentiabasilica

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 28

Id: 77420

Data: Nov 24, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).