Cifrele anului 2022 in eparhia Spaniei și Portugaliei: caritate de sute de mii de euro, 3738 de botezuri, 95 de convertiri

Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei și Portugaliei a prezentat joi cifrele relevante pentru activitatea din anul 2022.

Lucrările Adunării Eparhiale au fost precedate de Sfanta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, in prezențaPreasfințitul Părinte Timotei,la Catedrala Episcopală„Intrarea Maicii Domnuluiin Biserică”din Madrid, urmată de slujba de Te Deum.

Filantropie de peste 260.000 de euro

Episcopia Spaniei și Portugaliei a acordat ajutoare materiale in valoare de 262.203,09 euro anul trecut.In această sumă nu sunt cuprinse activitățile caritabile ale parohiilor și mănăstirilor in favoarea bolnavilor, bătranilor, copiilor și săracilor.

Pentru ajutorarea refugiaților din Ucrainas-a strans suma de 54.000 euro, care a fost distribuită către eparhiile care s-au confruntat cu afluxul de refugiați.

Activități cu copiii și tinerii

Aproape 80% dintre comunitățile parohiale au organizat activități cu copiii, iar 88 de parohii au și școli parohiale, la care participă peste 2000 de copii romani.

In 2022 a crescut substanțial numărul tinerilor implicați in grupurile Nepsis: 811 membri in 49 de parohii, față de 700 in 41 de parohii in 2021.

Alte cifre relevante

Astfel, anul trecut, in intreaga eparhie au fost botezați 3.738 de copii și au fost primiți in Biserică 95 de adulți convertiți.

Eparhia cuprinde in acest moment 141 parohii și 13 filii organizate in 13 protopopiate. Anul trecut au fost inființate parohiile Torrelaguna,Logrono II șiVillarubia de los Ojos.

In episcopie mai există și cinci mănăstiri: la Centrul Eparhial din Madrid, la Cenicientos, Vilaller și Leon, in Spania, precum și la Aldeia de Santa Margarida in Portugalia.

Doar 23 dintre parohii funcționează in spații proprii sau proprietăți ale arhiepiscopiei. Restul activează in spații puse la dispoziție de alte culte, dintre care jumătate oferite de Biserica Catolică sau inchiriate de la aceasta.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Urmărește-ne pe Telegram:t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 32

Id: 77713

Data: Jan 22, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).